Hlavní obsah

Luka nad Jihlavou nabízejí šanci lyžařům i milovníkům památek

Novinky, Karel Kýr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dvanáct kilometrů od Jihlavy leží městys Luka nad Jihlavou. Na 554 metrů vysokém kopci si lze velice dobře zalyžovat. Lyžařský vlek tu provozuje TJ Sokol Luka nad Jihlavou.

Foto: penzion-vysočina.eu

Ski areál Luka nad Jihlavou

Článek

V současné době jsou ve ski areálu k dispozici dva dvoukotvové vleky, kompletní zasněžovací systém s pěti děly, odbavovací systém na karty, parkoviště přímo u vleku a chata Gizela s občerstvením.

Nejedete-li autem, budete mít k sjezdovce nejblíže z vlakového nádraží. Autobusové zastávky jsou trochu dál.

Delší ze dvou vleků měří 600 metrů, zdolává převýšení 99 metrů, kapacitu má 850 osob/hod. Kratší, dětský je dlouhý 330 metrů, převýšení 50 metrů, kapacita 600 osob/hod.

Sjezdovky: Pořadatelé udržují širokou sjezdovku (až 60 metrů), její délka je minimálně stejná jako délka vleku. Pokud je dostatek přírodního sněhu, upravuje se ještě „turistická sjezdovka“. Ta je podstatně delší (zhruba 840 metrů), ale nemá takový sklon. Jelikož na ní bývá volněji, mohou si jí užít i rodiny s dětmi.

Provozní doba: každý den 9.00 – 21.00 hod.

Přímo v Lukách si návštěvníci mohou prohlédnout muzeum, kostel sv. Bartoloměje, zámek, zámecký park, kapli v zámeckém parku a mnohé jiné památky.

Kontakt: www.skiluka.cz, telefon (pouze v provozní době) 732 921 877

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám