Hlavní obsah

Luděk Sobota připravuje vzpomínku na Miloslava Šimka

Novinky, Petr Mráček

V sobotu 9. února bude mít v divadle Semafor premiéru pořad Návštěvní den u Miloslava Šimka, který připravuje Luděk Sobota společně se svojí manželkou Adrianou Sobotovou.

Foto: archív autora

Luděk Sobota a Miloslav Šimek

Článek

Vzpomene si tak na úspěšného kolegu, parťáka Miloslava Šimka, se kterým Sobota vystupoval a některé jejich scénky se zařadily do zlatého televizního fondu. Například scénka Nad dopisy diváků v televizním Silvestru se vysílá s úspěchem dodnes. Vydali spolu pěknou řádku LP desek, procestovali stovky kilometrů...

Letos v únoru uběhne 15 let od smrti populárního Miloslava Šimka, a tak Luděk Sobota se svojí ženou Adrianou v těchto dnech zkoušejí již zmíněný nový program, se kterým nebudou vystupovat jen v Semaforu, ale objedou křížem krážem celou republiku. Premiéra bude 9. února.

V programu vystoupí například i Viktor Sodoma, Miluška Voborníková, Jiří Krampol, Petr Jablonský, který citlivě imituje Miloslava Šimka, či dcera zpěvačky Jany Mařasové.

Co jsme třeba o Luďku Sobotovi nevěděli? „Aby vše Luděk stihl, vstává kolem 8. hodiny ranní. Ke snídani si dává svůj oblíbený zázvorový čaj. Někdy do sebe rychle hodí jablečný štrůdl, či toust se sýrem. Nemá moc rád velké snídaně. A první kávu si dává kolem 11. hodiny,” prozradila jeho žena Adriana Sobotová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám