Hlavní obsah

Lucie Vondráčková vydává desku plnou duetů

Novinky, Jakub Pešout

Lucie Vondráčková získala čtyřikrát cenu Týtý, šestkrát stříbrného slavíka, je majitelkou několika platinových a zlatých desek, či ceny Českého rozhlasu - Neviditelný herec. Lucie Vondráčková připravila pro své fanoušky další CD a to plné duetů.

Foto: Petr Mráček

Lucie Vondráčková

Článek

V pondělí 29. září vyjde 2CD duetů, které jsou průřezem celé její kariéry, tedy od začátku v pořadu Marmeláda až po současnost. Milým překvapením pro fanoušky je i nová píseň s Karlem Gottem Čas vánoční, která je jejich prvním společným duetem. Autory duety jsou Jiří Vondráček a Hana Sorrosová.

„Přes dvacet let zpívám a na svém kontě mám i plno duetů. Je jich přes čtyřicet, ale všechny se bohužel na desku nedostaly. Každý z těchto duetů má místo v mém životě, stějně jako interpreti, se kterými jsem měla možnost si je zazpívat. Je to CD plné krásných hlasů. Pro mě to byla krásná jízda,“ říká Lucie Vondráčková, která je již přes měsíc se svým manželem Tomášem Plekancem a jejich synem Matyášem opět v Kanadě.

Čtyřicet duetů zavede posluchače do různých uměleckých období Lucie Vondráčkové, ať už je to Step by Step s Martinem Dejdarem z prvotiny Marmeláda (1993), či Vánoce bílý s Petrem Kolářem nebo Byla to láska s Michalem Davidem z poslední desky Oheň (2013).

Nechybí ani oblíbené televizní, pohádkové a filmové duety, stejně tak společné písně z muzikálů Touha, Ať žije rokenrol, Excalibur natočené s kolegy herci a zpěváky, např. Martinem Písaříkem, Lucií Bílou, V. Noidem Bártou, Petrem Bende, Danem Landou, Daliborem Jandou, Jiřím Kornem, Vilémem Čokem, Danielem Hůlkou a mnoha dalšími. 

„Duety jsem nazpíval snad se všemi našimi zpěvačkami a Lucie Vondráčková až doteď mezi nimi chyběla. Rád jsem si naší společnou vánoční písní obohatil mé portfolio duetů, protože ji mám rád nejen jako kolegyni, ale je pro mne i ztělesněním fajn děvčete,“ zaznělo od Karla Gotta. Ukázku duetu s Karlem Gottem si můžete pustit zde.

Nejen deska duetů ale vyjde na podzim. Fanoušci Lucie se konečně dočkají DVD z loňského Hit Tour, které jezdila Lucie s Michalem Davidem. Vyjde i nástěnný kalendář na rok 2015, který připravuje Lucie s Petrem Mráčkem.

„Lucka je fotogenická, pokorná a kamarádská. Myslím, že jsme si společně sedli a pracuje se mi s ní skvěle, snad to tak cítí i Lucka. Ani dlouho nám netrvalo se tak nějak společně zžít,” řekl fotograf Petr Mráček.

Lucka má i skvěle fungující fan klub, který na svých stránkách přináší pravidelně nové informace o profesním životě Lucky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám