Hlavní obsah

Lucie Vondráčková pomáhá o Vánocích, stala se jednou z tváří Vánoční kampaně pro Konto Bariéry

Novinky, Petr Mráček

Lucie Vondráčková se stala jednou z tváří Vánoční kampaně, pořádané již druhým rokem Kontem Bariéry a pražskou Nákupní Galerií Myslbek.

Foto: archív autora

Lucie Vondráčková

Článek

Spolu s moderátorkou Jolanou Voldánovou a vloggerským triem 3v1, herečkami Martinou Pártlovou, Nikol Štíbrovou a Veronikou Architěvou, tak letos podpoří sbírku pro zdravotně handicapované.

Vánoční kampaň probíhá ve dnech 1. - 24. prosince v prostorách Nákupní Galerie Myslbek. Zde se také nalézají kasičky Konta Bariéry, do kterých je možné vložit dobrovolný příspěvek. Výtěžek z celé akce poputuje v plné výši na účet Konto Bariéry, odkud bude dále distribuován na pomoc handicapovaným.

Lucie Vondráčkové jsme se zeptali, jak se jí spolupráce na tomto projektu zamlouvala.

Jste jednou z tváří Vánoční kampaně Konta Bariéry a Nákupní Galerie Myslbek, která má charitativní podtext. Jak vás bavila tato spolupráce? Kterou činnost jste si nejvíce užila? 

Jsem velmi ráda, že jsem se mohla této akce zúčastnit a pomoct. Někdy to byl pěkný frmol, ale podařilo se. Moc mě bavilo natáčení s neexistujícím zabaleným miminkem a namlouvání rádio spotu. Jsem opravdu šťastná, že jsme všechno tak pěkně stihli. Teď už mohou pomáhat všichni.

Během příprav jste si vyzkoušela práci grafické designerky a navrhla vlastní podobu balicích papírů.  Myslíte, že byste se v tomto oboru uživila? 

Tak to určitě ne (smích). Je pravda, že jsem vždycky hltala knihy o malířích a sochařích nejen proto, že je obdivuji, ale také kvůli mé neschopnosti přenést cokoli smysluplného z hlavy na papír. Jsem šťastná, že jsem si mohla vyzkoušet alespoň zlomek takové činnosti.

Vánoční kampaň pro Konto Bariéry není vaší první charitativní akcí. Co stojí za vaším vztahem k dobročinnosti, jedná se i o nějakou osobní zkušenost? 

Myslím si, že každý, kdo má tu možnost, dvě ruce a nohy, by i měl pomáhat. Jako máma mám samozřejmě nejblíže k dětem a ke zvířatům. Nemohou se bránit a potřebují naši účast a pomoc.

Věnujete se podobným aktivitám "doma" v Kanadě? Neuvažovala jste někdy o založení vlastní nadace? 

Nadací je dnes tolik, nezdá se mi úplně nutné přidávat další. Spíše rádi s Tomášem pomáháme v konkrétních případech. Přispějeme místnímu útulku nebo na léčbu či operaci určitému člověku, který si ji nemůže dovolit.

Jak pokračuje vaše hudební kariéra, pracujete teď na novém albu nebo si dáváte rodinnou pauzu? 

Pauzu jsem, myslím, zatím ani žádnou neměla (smích). Do světa jsme teď vypustili dva nové klipy, jeden na písničku Solnej sloup a druhý z letního turné Kousek štěstí. Letos to bylo hodně náročné, celorepublikové turné, natáčení seriálu, klipy… Ale byl to úžasný rok! 

Máte čtyřletého a ročního syna, což musí být velmi náročné. Jak se cítíte v roli maminky? 

Velice dobře, děkuji. Je pravda, že po dni s dětmi jsem daleko utahanější než třeba po celodenním natáčení. Ale za nic bych to nevyměnila, Adam a Matyáš je to nejkrásnější, co nás v životě potkalo.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám