Hlavní obsah

Loučeňský zámek zve na dvoudenní jarmark

Novinky, Ivana Kvasnicová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pravý český jarmark připravil zámek Loučeň na tuto sobotu a neděli od 10 do 17 hodin. Novinkou letošního roku bude bohatý program po oba dny jarmarku.

Článek

„Jarmareční atmosféru tak u nás zažijí nejen sobotní, ale i nedělní návštěvníci. Děti si v neděli přijdou na své hned u tří plánovaných pohádek – v sobotu budou na programu pohádky dvě,“ informoval Jiří Senohrábek, zámecký manažer.

Program se uskuteční na hradním nádvoří. Návštěvníci mj. spatří siláka Tvrdka Pendoviče, který si rád poměří síly s příchozími muži či vystoupení cvičené zvěře, např. medvěda. Ten má dorazit až ze Slovenska. Ve více než 60 stáncích se budou prezentovat staročeská řemesla.

Program je připraven i v zámeckém parku u rybníka, kde velkou atrakcí bude mořská panna. „Jak se ale ukáže, kníže bude mít z téhle své objednávky u žárlivé kněžny tak trochu malér,“ okomentoval tuto část programu Jiří Senohrábek.

V amfiteátru se chystají pohádky pro děti. V sobotu v 11.40 O zlém čaroději, ve 14.30 O chytrém princi, v neděli v 11.30 O zlém čaroději, v 14.30 O chytrém princi a v 15.20 O Šípkové Růžence.

Jarmark bude provázet hudba - v sobotu kapela Třehusk, v neděli pásmo staropražských písniček. Z hradu Křivoklát dorazí i flašinetář. „Zámecký jarmark byl v uplynulých třech letech dvakrát nejnavštěvovanější zámeckou slavností celé sezóny. Věříme, že široký návštěvnický ohlas sklidí i letos, do třetice,“ dodal Jiří Senohrábek.

Reklama

Výběr článků

Načítám