Hlavní obsah

Loňský rok završila Helena Vondráčková v pražské Lucerně, kde převzala Zlatou desku

Novinky, Dana Ehlová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vyprodanou Lucernou loni těsně před Vánocemi uzavřela Helena Vondráčková úspěšný rok. Oslavila v něm nejen padesát let na scéně, ale dočkala se i dalších úspěchů. K nim lze přiřadit například nové vánoční album, stejně jako Zlatou desku, kterou získala za prodej alba Touhy.

Foto: Michal Miwi Pražák

Z rukou Vladimíra Kočandrleho převzala Helena Vondráčkovou Zlatou desku za album Touhy.

Článek

Když by mělo dojít na bilanci, patřil rok 2014 v kariéře Heleny Vondráčkové k těm úspěšným. Už koncem dubna nemohla chybět při otevření pražské pobočky pařížského muzea voskových figurín Grévin, v němž je umístěna její naprosto dokonalá "dvojnice".  

V červenci proběhl "narozeninový" koncert na nádvoří hradu Karlštejn, na kterém byla oceněna pamětní zlatou medailí jako naše mezinárodně nejúspěšnější zpěvačka. Zatímco nápad vznikl v hlavě Aleny Hájkové, majitelky agentury a magazínu VIP osobnosti, finální produkt je dílem České mincovny. Vedle toho byly vyraženy i zlaté a stříbrné mince s portrétem zpěvačky.

K zajímavým momentům patřilo rozhodně i víkendové srpnové setkání na Slapech, které zpěvačka strávila ve společnosti svých fanoušků. Září bylo ve znamení desek. Jednak vyšlo retrospektivní dvojalbum Best Of The Best, jednak zpěvačka natočila nové album, které vyšlo v listopadu pod názvem Kouzlo Vánoc. S producentem Danem Hádlem ho sestavila z písní, jež chtěla už roky natočit. Přál si to i zpěvaččin manžel a manažer Martin Michal a právě on měl z výsledku ohromnou radost.

„Myslím, že Kouzlo Vánoc se Heleně Vondráčkové jednoznačně povedlo,” říká hudební publicista Robert Rohál. „V záplavě tuzemských desek, plných všeho možného, je tento poctivě vyprodukovaný hudební šperk něčím užitečným, něčím, co i v padesáté sezóně její kariéry hodně znamená - obalem počínaje a pěveckým výkonem konče. Podobně vyrovnané bylo album Touhy, překvapivé v tom, že přineslo písně mladých autorů, která Helena Vondráčková zpívá i na koncertech. Jsou to třeba písně Smíš spánek mi krást od Ondřeje Brzobohatého nebo Máš sílu vstát z pera Davida Deyla.”

V prosinci pak čekalo zpěvačku vánoční turné po slovenských městech, zakončené 21. prosince v beznadějně vyprodané pražské Lucerně. Koncertů a živých vystoupení absolvovala Helena Vondráčková v loňském roce téměř sedmdesát.

Přitom nechyběla ani na televizní obrazovce, což dokládají pořady jako Všechnopárty, Královny popu - Pocta legendám nebo Chart Show, kde vystoupila hned dvakrát. Častým hostem je přitom i v pořadech slovenských televizí. V Německu se stala jednou z hvězd velké vánoční show televize MDR.  

K posledním úspěchům loňské jubilantky Heleny Vondráčkové patří rozhodně Zlatá deska, kterou převzala za prodej alba Touhy během vánočního koncertu v pražské Lucerně. Obdarována však nebyla jen zpěvačka, ale také Nadace Taťány Kuchařové, které byl právě v Lucerně předán zástupci České mincovny šek ve výši 54 100 korun. Tato částka pochází z nedávné dražby mincí se zpěvaččiným portrétem.

Reklama

Výběr článků

Načítám