Hlavní obsah

Lodě na Labi přitáhnou tisíce návštěvníků

Novinky, Jan Řehounek

Již sedmý ročník u veřejnosti velmi oblíbené akce Lodě na Labi se uskuteční v Nymburce. Pořádá ho společnost Pruh Polabí, hlavní iniciátor Memoranda k rozvoji vodního turismu na řece Labi a jeho přítocích.

Foto: Jan Řehounek
Článek

Od středy 8. do neděle 12. května, vždy od 9 do 20 hodin se bude Labe mezi mostem a elektrárnou hemžit plavidly a nábřeží se zaplní stánky a lidmi.

Hlavní organizátor Pavel Hlaváč slibuje představit Labe jako vodní cestu s využitím pro vodní turismus, vodní sporty a osobní lodní dopravu.

„Připravili jsme statické ukázky malých lodních turistických plavidel i vyhlídkové plavby, plavbu vyletní a restaurační lodě včetně hudební produkce, ukázky charterových lodí společnosti SP Praha, lodě Státní plavební správy ČR a Ředitelství vodních cest, Policie ČR a hasiči předvedou svoje čluny v akci,“ uvedl.

Spojení mezi oběma břehy bude zajišťovat loď Blanice.

Ve stanech a stáncích na břehu se představí profesní asociace, uvidíme maketu plavební komory Přelouč - ŘVC ČR či záměr projektu Odra – Dunaj – Labe, prezentovat se budou organizace cestovního ruchu o. p. s. Posázaví, partneři BESIP a ÚAMK. V prodeji budou výrobky regionálních značek, a to včetně občerstvení.

Uskuteční se hvězdicové jízdy na kolech podél řeky Labe. Pro děti i dospělé je připraven doprovodný program, divadla, hudební produkce apod.

V sobotu 11. května od 13 hodin se poprvé v ČR uskuteční box na plovoucím pontonu. Členové klubu Boxing Poděbrady předvedou zápasy olympijského boxu, manažerské extraligy boxu či vystoupení Krav Maga Academy Poděbrady.

Reklama

Výběr článků

Načítám