Hlavní obsah

Lingua Show pomáhá i uchazečům o práci

Novinky, Kamila Biddle

Veletrh Lingua Show je pro milovníky jazyků svátek. Je to jediný veletrh se zaměřením na jazyky v České republice. Kromě představení tradičních a exotických jazyků pomáhá i uchazečům o práci.

Foto: Kamila Biddle

Channel Crossings už tradičně zajišťoval testování.

Článek

Celý den běží zajímavý doprovodný program. Je možné se nechat otestovat hned z několika jazyků - angličtiny, španělštiny, němčiny, francouzštiny, italštiny a ruštiny. Pro cizince může být zajímavé také testování z češtiny. Kromě certifikátu s výslednou úrovní testování získá návštěvník také poukaz v hodnotě 500 korun na služby v jazykovce Channel Crossings. Může jej využít na zkoušku pro získání mezinárodního certifikátu z cizího jazyka.

Bylo možné si také nechat zadarmo zkontrolovat CV v cizí řeči. Hned vedle testovacího centra lze využít možnosti pořízení profesionální fotky na životopis na stánku jobDNES.

Kromě minilekcí různých jazyků probíhají i specializované minilekce jako např. angličtina na pohovor, obchodní angličtina či angličtina pro prezentace. Návštěvníci se dozvědí mnoho praktických tipů. Třeba že je dobré si při pohovoru říct o plat asi o 15 procent větší, než chceme, a po pohovoru si udělat vlastní "zápis", kde si poznačíme např. jména těch, kdo se jej účastnili.

Účastníci nejvíce ocenili tip, který může uplatnit při hledání práce úplně každý, a totiž napsat děkovný e-mail personalistovi, který pohovor vedl. Dělá to jen malé procento uchazečů o práci a ve výsledku může mít svou váhu, zejména pokud je uchazeč o práci v užším výběru.

Souběžně s Lingua Show probíhá také veletrh Jobs Expo, jehož cílem je podpořit mobilitu práce v Česku i celé Evropě. Oba veletrhy lze navštívit až do 20 hodin. Vstup je zdarma.

Reklama

Výběr článků

Načítám