Hlavní obsah

Ligové soutěže šipkařských družstev dofinišovaly

Novinky, Ondřej Vylíčil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hlavní ligová soutěž družstev Unie šipkových organizací má na severu Královéhradecka za sebou 23. ročník. Ve čtyřech výkonnostních úrovních se od září do května střetlo na 80 týmů. Nejlepší kvarteto Extraligy se navíc na jaře utkalo o titul mistra Královéhradecka s nejlepšími z jižní části kraje.

Foto: Jiří Nejman

Několikanásobní Mistři Královéhradecka - Truhles Hradec Králové

Článek

Extraliga: Truhles obhajují titul, celkově slaví již po šesté

Královéhradecku nadále vládnou hráči týmu Truhles Hradec Králové. S jednou výjimkou, a tou byla předloňská sezóna 2015/2016, kdy je z trůnu sesadili městští rivalové Sharks, trvá jejich panování neuvěřitelných sedm sezón. Tabulku ovládli s náskokem pěti bodů před nejlepším celkem ze severní části kraje českoskalickou Primou, která oproti loňsku zaznamenala zlepšení o dvě pozice.

Boje o udržení byly rozuzleny již dlouho před koncem. Doslova tragický rok prožili Štíři Arnultovice, kteří z třiadvaceti zápasů vyhráli pouze dva. Nevalně si počínal i novopacký Kumburk. Obě mužstva tak nemohl minout pád o soutěž níže.

B ligy: Do Extraligy míří Černý Sup a Fekobe

Druhé nejvyšší soutěže ovládla družstva Černý Sup Starý Rokytník a Fekobe Pilníkov. Jednoznačným způsobem proplul sezónou především Rokytník, který tabulku ovládl stylem start-cíl s jedinou porážkou na kontě. To Pilníkov měl pouť za postupem poněkud komplikovanější, když mu do poslední chvíle na záda dýchali jičínští Dangerous Rebels. Nakonec rozhodl rozdíl pouhých dvou bodů.

Protikladné pocity zažívají v táborech týmů Výletní hospůdka Kocléřov, Rally bar Vrchlabí, Modrý Vlci Trutnov, Žraloci Trutnov, Podskaláci Úpice a Devills Bousov B. Všechny totiž nemine sestup do C ligy. V seznamu je překvapující především jméno Žraloci, které ještě loni působilo v Extralize.

C ligy: Prvenství slaví Medvědi a Dvoračka

Suverénní triumf v západní C lize oslavuje trutnovská Dvoračka, které se podařilo ovládnout tabulku s náskokem třinácti bodů. Postup nakonec patří i Sabotage Jičín a Staré hoře Horní Maršov, když oba celky se do B ligy navrací po roční výluce.

V sousední východní skupině hráli po většinu sezóny o prvenství pouze Medvědi V. Třebešov a Darts Brothers Č. Kostelec. Šťastnější byli Medvědi, kteří dokázali posbírat o dva body více. Darts Brothers přesto Medvědy do B ligy doprovodí stejně tak jako třetí Loko Trutnov.

Naopak žal zahalil spodní příčky obou skupin. V C lize se nechytila dvojice nováčků jmenovitě Baník Žacléř C a Lions Jičín. Pouze rok se v ní ohřály Partyzánky Úpice a Modré Růže Trutnov. Zklamání musí vytrpět i v náchodské Cukrárně a sestup zasáhl i dlouholetého účastníka C ligy Dřevěnku Broumov B.

D ligy: Suverénny sezóny Bažanti a Nola

Nejnižší soutěže opanovaly Zlatí Bažanti V. Poříčí a Nola Vilémov. Oba lze obdivovat za jejich suverenitu, když hráči Noly ztratili v sezóně pouze dva body a Bažanti jí propluli dokonce bez jediného klopýtnutí.

Spolu s touto dvojicí si to do C ligy namířila i další čtyři družstva, která na pomyslném pódiu obsadila zbylá místa. Konkrétně jde o Lelky z Kramolny, královédvorské Rafany a rezervy Puškvorce V. Svatoňovice a Rally Vrchlabí.

Vrcholem sezóny bude český šampionát

Vítězové všech ligových skupin se nominovali na MČR, které se ve čtyřech výkonnostních kategoriích odehraje ve dvou červnových víkendech v Králíkách u Nového Bydžova. Z Extraligy si postup na šampionát vyházelo trio nejlepších.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám