Hlavní obsah

Lidé si na zrušení přechodu u Tesca stále nezvykli

Novinky, Pavel Jaňurek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přechod pro chodce u obchodního domu Tesco v Karviné - Ráji je zrušen již více než měsíc. Lidé si ale stále nezvykli, že auta tady mají přednost. Nespočetněkrát tady chodci nebezpečně přecházejí vozovku těsně před průjezdem automobilu.

Foto: Pavel Jaňurek

Značka chodcům přibližuje situaci - přechod pro chodce je zrušen, lidé zde nemají přednost

Článek

Chodci nerespektují přednost aut v tomto úseku silnice a bezohledně do vozovky vstupují. Řidičům pak nezbývá nic jiného, než prudce brzdit.

"Ano, brzdíme jako o život, ale může se stát, že to nezvládneme a někoho srazíme. A vinit budou opět všichni nás" uvádí jeden z řidičů projíždějících přes zrušený přechod.

"Výjimkou tady nejsou ani přebíhající maminky s kočárky. Měly by si uvědomit, že ohrožují kromě sebe také své dítě," dodává další z řidičů.

O tom, že není radno na místo bez rozmyslu vjíždět se před nedávnem přesvědčil cyklista, kterého srazil nákladní automobil [celá zpráva]

Přechod pro chodce byl u Tesca dočasně zrušen 1. května. Důvodem byla uzavírka mostu přes Olši. Po této komunikaci jezdí momentálně mnohem více aut.

Zrušený přechod má zabránit kolonám ve směru z Karviné na Český Těšín. Opětovnému zavedení přechodu by se karvinští chodci mohli dočkat ke konci října tohoto roku, kdy bude most přes Olši opět otevřen.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám