Hlavní obsah

Lidé Lidem: Ostravská přehlídka sociálních služeb a souvisejících aktivit

Novinky, Josef Zajíc

Lidé Lidem 2016 je projekt o pomoci zdravých lidí těm potřebným, který již podeváté uspořádalo statutární město Ostrava ve čtvrtek na Masarykově náměstí v Ostravě.

Foto: Josef Zajíc

Lidé Lidem 2016 v Ostravě 23.6.2016:

Článek

Podle  Olgy Pelechové a  Markéty Nogolové z odboru sociálních věcí a zdravotnictví, oddělení sociálních služeb  Magistrátu města Ostravy se zde sešlo 17 stánků různých organizací, které působí v Ostravě a nabízejí sociální službu a související aktivity.

K dispozici byly interaktivní dílny a worshopy. Připraveny byly soutěže pro děti. Již popáté byl připraven Projektový den pro žáky základních a středních škol se záměrem dát dětem šanci seznámit se se sociální tématikou.

Na ploše náměstí měla každá pracovní skupina svůj stánek, ve kterém prezentovali svoji nabídku služeb. Byly tu stánky prezentující dobrovolnické hnutí, stánek s činností pro seniory, pro lidi se zrakovým a sluchovým postižením, také stánek na podporu náhradní rodinné péče Dejme dětem rodinu.

Organizátory byl připraven bohatý kulturní a poznávací program. Návštěvníckům, především dětem, se líbili klauni se svou bublinkovou show. Byly předvedeny interaktivní ukázky policie při zásahu proti zločincům, tandemové kolo, laserová střelnice a  lidský  živý stolní fotbal a další.

V Ostravě působí 70 registrovaných poskytovatelů, kteří poskytují 184 sociálních služeb a 191 souvisejících aktivit. Náklady na zajištění všech služeb a aktivit představovaly za rok 2015 částu více neč 1 miliardu korun. Statutární město Ostrava uvolnilo z rozpočtu na rok 2015 téměř 300 milionů ve prospěch dotačního řízení a téméř 200 milonů na zajištění provozu příspěvkových organizací města v oblasti sociální péče.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám