Hlavní obsah

Libochovice hostily 1. ročník festivalu Umíme se bavit

Novinky, Jiří Růzha

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve středu 7. září bavilo 68 umělců ze sedmi zařízení sociální péče na novém festivalu v Libochovicích, s přiléhavým názvem Umíme se bavit, téměř 400 diváků z řad dětí i dospělých.

Foto: Jiří Růzha

Festival Umíme se bavit Libochovice. Zleva starostka města Ing. J. Holá a herečka I. Andrlová. Vpravo za organizátory L. Žáková.

Článek

Nápad udělat v městečku pod Házmburkem festival zdravotně postižených lidiček vznikl před rokem. Rok příprav a den D byl tady.

Festival pořádalo město Libochovice společně s T. O. Bílý zajíc Libochovice za finančního přispění Ústeckého kraje. Záštitu nad festivalem si vzaly radní Ústeckého kraje Bc. Jana Ryšánková a starostka Libochovic Ing. Jana Holá.

Festival nabídl divákům divadelní, taneční a hudební vystoupení ve dvou dvouhodinových blocích, které shlédlo dohromady na 400 diváků. Celým festivalem skvěle provázela herečka Ivana Andrlová, která musela několikrát improvizovat a mnohde přispěla i profesionální radou.

Vlastní přípravu a průběh festivalu zajišťovali členové T. O. Bílý zajíc Libochovice, kteří mají zkušenosti z pořádáním hudebního festivalu Libochovická Brána a country bálů. Výtečnou pomocnicí při organizaci se stala zaměstnankyně městského úřadu paní Beranová a člen Divadelního spolku Scéna Libochovice pan Hrzán, který zajišťoval technické zázemí festivalu.

Diváci mohli shlédnout country taneční vystoupení skupiny Lucarino Dance z DÚSP Čížkovice, Sestry v akci a Zdvořilého Woodyho od divadelníků z ÚSP Tuchořice, Čerty od Speciální třídy ZŠ Čížkovice, Chňapík a Vím, co chceš, tance skupiny Boubelky z Městské pečovatelské služba s denním stacionářem Louny, zazpívali si se skupinou Křešičanka-Pustajka z DNP Křešice, shlédli tanec Skotský bodlák od uživatelů Denní a pobytové sociální služby Česká Lípa a pobavili se při Stvoření světa v podání divadelní skupiny Termiti z Domova se zvláštním režimem Terezín.

Úžasná atmosféra a skvělé výkony byly odměněny jednak dobrým obědem, který osobně připravila paní Bauerová, majitelka restaurace Pamplona v Libochovicích, a po slavnostním ukončení festivalu diskotékou Petra Vrány. Ten dokázal již dost unavené umělce znovu pořádně rozparádit, až musel nakonec ještě přidávat písničky, protože se nikomu nechtělo domů.

První ročník festivalu Umíme se bavit (www.umimesebavit.bilyzajic.com) skončil, zůstalo po něm mnoho zážitků a mnoho fotografií a hlavně chuť pokračovat a za rok se zase sejít při druhém ročníku. Držíme palce.

Reklama

Výběr článků

Načítám