Hlavní obsah

Letošní kralupský Slunovrat se přestěhoval na kopec nad městem

Novinky, Martin Tlustý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Devátý ročník kralupského Slunovratu se koná již tuto sobotu od dvou odpoledne, a to nově na kralupském vrchu Macalák nad bývalým závodem Barvy a laky. Zvuk z kopce nad městem tak bude pravděpodobně slyšet ve velké části Kralup.

Foto: Martin Tlustý

Písničkář Alasdair Bouch, pocházející z Londýna, je na Mělnicku již dobře zaveden. V Kralupech, Veltrusech i na Mělníku vystupoval již nejednou.

Článek

Po druhé hodině odpolední se nejdříve začíná divadélkem pro děti. Soubor Vojty Richtera pro kralupské nejmenší sehraje pohádku Bedříšek v New Yorku.

Ve tři se za mikrofon postaví v Kralupech již dobře známý Alasdair Bouch, zpěvák a kytarista se skotsko-anglicko-irskými kořeny, který sice pochází z Londýna, ale už přes deset let žije v Praze, odkud vyjíždí či odlétá koncertovat po celé Evropě. Sám vydal již pět CD a občas hraje nebo i ve studiu natáčí třeba s dnes již Kralupákem Ondřejem Galuškou.

Ve čtyři začne hrát plzeňský kvintet Lakuna s frontmankou a harmonikářkou Petrou Kunou Hunčíkovou. Jejich alternativní šansony zní jako poněkud zrychlená Hana Hegerová.

Koncem odpoledne o půl šesté večer vystoupí pražská písničkářka Jana Šteflíčková hrající ve stylu indie-folku, kterou mnozí znají rovněž ze Studia Ypsilon.

O sedmé večer se na pódium kralupského Slunovratu po pěti letech vrátí původně dívčí skupina Vobezdud. Její hned tři frontmanky se mezitím stačily vdát a do kapely přibraly celou pětici mužských muzikantů.

Jako poslední začne o deváté večer se svojí produkcí ozdoba mnoha českých i moravských slunovratů, šestičlenná skupina Létající koberec, u které většinu jejích nástrojů tvoří hlavně bubny a bubínky.

V sobotu 24. června bude v Kralupech velmi slunečno a horko. Hlavně děti by tedy měly být svými rodiči namazány vhodným opalovacím krémem s vyšším faktorem. Vstup na Slunovrat je zcela zdarma.

Návštěvníci Slunovratu by měli rovněž počítat s tím, že na kopci Macalák je minimum místa na parkování vozidel, a tak by měli volit spíše pěší variantu, což znamená přibližně 15 minut chůze od kralupské hlavní pošty kolem areálu bývalých Barev a Laků směrem do kopce nebo deset minut ze spodní části kralupské čtvrti Minice. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám