Hlavní obsah

Léto v zámku Napajedla a jeho parku bude plné akcí

Novinky, Michaela Mitáčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Řadu jedinečných akcí připravuje na léto Zámek Napajedla. V prostorách barokního sídla i jeho přilehlém parku se bude tančit, ochutnávat delikatesy, poznávat Afrika a nebo se budou lidé učit vařit. Nebudou chybět ani prohlídky zámku, který byl po desítky let uzavřený veřejnosti.

Foto: www.zameknapajedla.cz

Zámek Napajedla nabídne během léta bohatý program.

Článek

Druhý červencový den odstartuje na Zámku Napajedla ojedinělý projekt – 3D výstava AFRIKA. Expozici připravuje cestovatel Rudolf Švaříček a CK Livingstone. Lidé se během procházky Afrikou seznámí nejenom s tímto mystickým kontinentem, ale poznají také její zvyky, tradice, přírodu a její vůni. 

Svoji činnost na zámku zahájí také MORAVSKÝ KULINÁŘSKÝ INSTITUT, který na léto připravil hned několik kurzů vaření. Vařit se bude na zámku každý čtvrtek, a to dopoledne i odpoledne. Kurzy jsou koncipovány, jak pro kuchaře či odborníky z gastronomie, tak i pro laiky – nadšence do vaření. Témata kurzů: Letní grilování na zámku, Udělej si svou šunku a klobásu, Masové rolády, Listové těsto a delikatesy z něj nás zachrání.

Lidé se mohou těšit na ZÁMECKÉ KULTURNÍ LÉTO, které odstartuje 14. července Jazzovým večerem s kapelou Balkansambel ze Slovenska. Koncert začne ve 20.00, zábavu si ale v areálu zámku lidé užijí už od 16.00. Připraveno bude totiž gurmánské grilování a domácí – zámecké speciality z Moravského kulinářského institutu.

Během léta si na své přijdou i milovníci divadla. Inscenace divadelníci odehrají 28. července, 11. srpna a 28. srpna. Po celé prázdniny je v přízemí památky i v sálech k vidění výstava historických kočárků a panenek. Přibližně čtyři desítky kočárků, stovku panenek a dalších hraček vlastní sběratelka Marie Václavínková z Otrokovic. Vstupné na výstavu je 30 korun a od července do srpna bude přístupná denně od 10.00 do 18.00, každou první neděli v měsíci buda navíc s komentářem paní sběratelky.

Po celé prázdniny si lidé denně mohou prohlédnout historické sály zámku. O víkendech jsou návštěvy zámku obohaceny o komponované programy. Každou neděli se uskuteční také DĚTSKÉ KULTURNÍ LÉTO. Zámek bude dětem zasvěcen od 3. července až do 28. srpna, vždy od 14.00 do 17.00. Zámek se lidem otevře i ve večery. Každý čtvrtek od července do srpna si ho budete moci prohlédnout od 21.00, kdy se uskuteční NOČNÍ PROHLÍDKY ZÁMKU. 

Reklama

Výběr článků

Načítám