Hlavní obsah

Léto v Sociální službě Podhorská se nese v duchu zábavy i za branami zdravotnického zařízení

Novinky, Lucie Drahošová

K létu tradičně patří pobyt venku, setkávání s přáteli a třeba i oblíbené společné grilování či opékání u táboráku. Právě posezení u táboráku si v letošním roce mohou vychutnat i klienti Sociální služby Podhorská, která je určena dlouhodobě nemocným i lidem se zdravotním postižením.

Článek

„Sociální služba Podhorská je můstkem mezi nemocnicí a domácí péčí nebo jinou pobytovou sociální službou. Využívají ji především lidé staršího věku, ale je určena i pro osoby s chronickým onemocněním nebo zdravotním postižením, a to od věku 27 let,“ jmenuje Bc. Miroslava Legnerová, sociální pracovnice Sociální služby Podhorská a dodává: „Cestu hledejme společně, tak zní motto naší služby. Vyhověli jsme tedy přání našich klientů, kterým se stýskalo po posezení u praskajícího ohně a vůni opečeného špekáčku a uspořádali jsme společné opékání.“

Sociální službu Podhorská (součást Podhorské nemocnice v Rýmařově) od začátku jejího fungování využilo více než 170 klientů. Služba preferuje individuální přístup ke každému klientovi, a to nejen v otázkách přímo obslužné, ošetřovatelské a zdravotní péče, ale třeba i denního režimu, volnočasového programu a osobních záležitostí klientů.

„Na prvním místě je klient, jeho potřeby a zájmy, plně respektujeme jeho práva a svobodnou vůli. Proto rádi realizujeme splnitelná přání, mezi která tradiční „opíkačka“ bezesporu patří,” sdělila dále Bc. Miroslava Legnerová s tím, že celková psychická pohoda a spokojenost člověka má rovněž významný vliv na zlepšování jeho zdravotního stavu.

„Komplexní informace o Sociální službě Podhorská a kontakty na její pracovníky získají zájemci na webových stránkách Podhorské nemocnice - www.nemocnicepodhorska.agel.cz, nebo přímo osobní návštěvou v Sociální službě Podhorská,“ dodala Bc. Miroslava Legnerová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám