Hlavní obsah

Léto s pimprlaty v Ostravě zahájila loutková scéna Bajka s pohádkou Otesánek

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V neděli 12. července zhlédly děti a jejich rodiče první pohádku v akci Léto s pimprlaty. Hrálo se na venkovní části alternativní scény Divadla loutek Ostrava. Představila se loutková scéna Bajka Těšínského divadla.

Foto: Josef Zajíc

Léto s pimprlaty. Ostrava 12.7.2015. Otesánek, Loutková scéna Bajka. Leona Pešák, Jan Szymanik

Článek

Dětem v zaplněném venkovním areálu předvedli členové loutkové scény Bajka z Těšínského divadla krásnou a poučnou pohádku o tom, jak se má jíst, a že se to ani v jídle nemá přehánět.

Hru  napsal  na motivy známé pohádky Karla Jaromíra Erbena a taktéž režíroval Pavel Ondruch. Scénu a loutky vytvořila Edita Kurková a hudbu napsal Zbygněv Siwek. 

Představení bylo veselé, milé a poučné, prokládané písničkami a humorem. Rodiče si dítě přáli. Tak si jej postupně vymysleli, uvařili a upekli a byli šťastni. Až do chvíle, než jim synek všechno snědl a řekl: „Tebe mámo, táto také sním!” a tak je snědl. Snědl tu i toto, tamto, vlastně na co přišel, až dorostl do rozměrů, že to již jeho zdraví nevydrželo. Inu „obžerství je hřích!”

V hlavních rolích se prezentovali Leona Pešák, Marián  Mazur a Jan Szymanik.

„V sezóně nastudujeme tři premiéry. Je třeba upozornit, že vždy v polském a českém jazyce. Odehrajeme přes 176 představení, které navštíví v regionu přes čtyři tisíce předplatitelů plus ještě asi tisíc těch, kteří přijdou na otevřené představení," shrnul divadelní sezónu Jakub Tomoszek, umělecký šéf loutkové scény Bajka Těšínského divadla.

Na další nedělní představení se mohou děti těšit 19. července v 17 hodin. Zábavné lidové divadlo s maňásky jistě rozesměje malé i velké diváky. Předvede se Divadlo Bořivoj z Prahy, které uvede hru Tři kašpaří dny.

V neděli 26. července děti uvidí v 17 hodin loutkovou pohádku Ivana Fellera Jak princ hledal nevěstu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám