Hlavní obsah

Letní tábor v Maxově potěšil čtyři desítky dětí z Teplicka

Novinky, Jiří Herlitze

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve dnech od 16. do 28. července se konal v Maxově letní tábor pořádaný oblastním spolkem Českého červeného kříže Teplice pro čtyřicet dětí, jež pocházely převážně z Teplicka. Tento rok bylo táborovým tématem Letem rokem. Táborová hra se tudíž odehrála jako jeden celý rok – každý den byl jiný měsíc.

Foto: Jiří Herlitze

Návštěva SDH Sloup v Čechách

Článek

Do Maxova jsme přijeli v lednu. Děti si vybalily věci z kufrů a seznámily se v oddílech. Druhý den (v únoru) se v oddílech navrhovala vlajka, vybíral se název oddílu, pokřik a batikovala se oddílová trika. Večer jsme společně hráli hru v lese.

V březnu nás čekaly Velikonoce, a tak měly děti za úkol vymyslet velikonoční příběh, který odpoledne předvedly ve skalním divadle.

Jelikož na počátek dubna spadá tzv. apríl, zahráli jsme si následujícího rána na toto téma Hru a nervy a štěstí. Odpoledne se nám oteplilo, a tak nás čekal turnaj ve vodních hrách. Večer jsme si s dětmi zahráli hru na to, jak znají písničky z filmů a pohádek a ke konci večera jsme upálili čarodějnici.

V květnu si děti postavily lodě k mezinárodnímu Dni Evropy, aby celou Evropu obepluly. K večeru jsme si s nimi zahráli Živé pexeso, v němž byly dvojice dětí, které vydávaly zvířecí zvuky a zástupci oddílů museli dvojice najít jako v běžném pexesu.

V červnu nám přes den nepřálo počasí, a tak jsme hráli hry v budově. Odpoledne se již vyčasilo, a tak jsme se šli připravit na spaní v lese a připravit táborák. Večer se odvážné děti s některými vedoucími odebraly do lesa, aby zde přenocovaly. Zde si vyprávěly strašidelné příběhy, hlídaly oheň a měly noční hlídky.

V červenci jsme si ráno museli odpočinout po spaní v lese. Odpoledne nás přepadlo špatné počasí, proto jsme se museli zabavit na budově.

V srpnu jsme hráli celý den hry a dočkali jsme se talentové soutěže, která byla opravdu úspěšná.

V září nám ráno začal nový školní rok, a proto se děti učily druhy ohňů, morseovku a práci s buzolou, také nás navštívili v rámci branného dne strážníci Městské policie Nový bor a ukázali nám práci se psem, vybavení vozidla a některé další věci. Práci se psem jsme si mohli vyzkoušet na vlastní kůži. Odpoledne k nám zavítali členové Sboru dobrovolných hasičů ze Sloupu v Čechách, kteří nám ukázali výstroj, hasičské vozidlo a techniku.

V říjnu jsme měli celodenní výlet do Sklářské krčmy v Lindavě, v níž si děti vyfoukaly vázičky. Poté si chvilku hrály v areálu sklárny. Večer na děti čekala diskotéka.

V listopadu jsme vytvářeli adventní věnec, hráli jsme hry v lese. Večer děti čekala stezka odvahy v podobě strašidelného domu, kterou prošly téměř všechny děti včetně těch nejmenších.

V prosinci jsme dělali perníčky, vyráběli svíčky, zahráli si koulovanou, rozdali jsme dětem dárky a k večeru se konala karaoke party. Tento den plný zajímavých aktivit a krásných zážitků nám zakončil silvestrovský ohňostroj.

Byl opět leden, poslední den tábora, zabalili jsme věci, prolili litry slz na rozloučenou a jeli jsme domů.

Tábor organizoval oblastní spolek Českého Červeného kříže Teplice pod vedení Bc. Alexandry Svobodové ve spolupráci s místní skupinou Českého Červeného kříže Novosedlice, Dubí a Proboštov. Celý tábor se obešel bez vážného úrazu. Děkujeme celému táborovému týmu za krásný tábor a příjemné zážitky. Budeme se těšit na příští rok.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám