Hlavní obsah

Letní shakespearovské slavnosti v Brně na Špilberku přinesou několik "nej"

Novinky, Jaroslav Štěpaník

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

18. ročník Letních shakespearovských slavností v Brně nabídne rekordních sedm inscenací v průběhu 19 hracích večerů a představí trojlístek premiér.

Foto: Agentura SCHOK, Viktor Kronbauer
Článek

Od 17. července do 9. srpna se na nádvoří brněnského hradu Špilberk premiérově představí dvě inscenace Shakespearovy tragédie Hamlet. Pražská s Jaroslavem Pleslem a ostravská s Tomášem Savkou v titulních rolích.

Premiérový trojlístek doplní speciální komponovaný večer s Janem Třískou Pocta Shakespearovi připravený k loňskému Shakespearovu výročí překladatelem prof. Martinem Hilským, který bude večerem osobně provázet.

Reprízovat se budou oblíbené komedie Mnoho povyku pro nic, Večer tříkrálový aneb Cokoli chcete a samozřejmě stálice – Veselé paničky windsorské. Chybět nebude slovenská inscenace tragédie Othello, která sklidila loni nadšený divácký ohlas. 

Letošní ročník Letních shakespearovských slavností v Brně se tak nese v duchu několika „nej“. Nejvíce premiér, titulů a představení v dosavadní historii této kulturní akce ve městě. Velmi zajímavou možnost skýtá nabídka porovnání dvou zajímavých nastudování slavné tragédie Hamlet. 

Hlavním partnerem festivalu, který se stal kulturním fenoménem léta v Čechách i na Slovensku, je tradičně skupina PPF. Pořadatelem Letních shakespearovských slavností v Brně je Agentura Schok společně s agenturou Ogilvy & Mather Morava. 

Předprodej vstupenek byl zahájen 16. května na www.shakespeare.cz. Zde jsou také veškeré další informace k festivalovému dění (rovněž na Facebooku.) V kamenných předprodejích sítě Ticketportal bude předprodej zahájen 20. května. 

Reklama

Výběr článků

Načítám