Hlavní obsah

Letní olympiáda dětí a mládeže v Olomouci začíná

Novinky, Radek Blažek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V úterý 21. června začínají Hry V. letní olympiády dětí a mládeže v Olomouci. Moravská metropole přivítá 4288 mladých sportovců ze všech 14 krajů naší republiky, 323 rozhodčích a 450 dalších pořadatelů se budou starat o to, aby mladí sportovci podávali co nejlepší výkony v rámci fair play.

Článek

V pořadí již pátá letní olympiáda dětí a mládeže, která se koná v Olomouci, letos poprvé bude hostit i zástupce vodních sportů, kanoistiky. Celkem do Olomouce přijede 93 mladých nadějí tohoto sportu, které se nominovaly za svůj kraj jako ti nejlepší.

Soutěžit budou ve dvou kategoriích, mladší a starší žáci a mladší a starší žákyně. Klání propuknou ve středu 22. června v Mlýnském náhonu před loděnicí SK UP Olomouc, U sportovní haly 2, Olomouc, kdy se pojedou sprinty jednotlivců a sprinty družstev. Tato disciplína není tak častá jako klasický slalom na divoké vodě.

Bude jistě zajímavé, jak si s touto disciplínou poradí zástupci Prahy, jejíž barvy hájí Tereza Blažková, Eva Říhová v kategorii mladších žákyň a Michala Dušková v kategorii starších žákyň. Tereza i Eva mají za sebou letos již několik zlatých medailí ve slalomu na kajaku a na singl kanoi. V loňském roce, kdy obě dívky jezdily ještě v kategorii předžáků, se Tereza Blažková umístila na prvém místě a Eva Říhová na třetím místě v Poháru předžáků 2010. Letos obě dívky sbírají ve svých kategoriích zlaté a stříbrné medaile a obě vedou ve svých kategoriích v žebříček mladších žákyň.

Překvapením sezóny je i mladší žák Josef Žížala, který vede žebříček mladších žáků v Poháru žáků 2011. Společně s Josefem Žížalou bude v kategorii mladších žáků Prahu reprezentovat Mikuláš Zapletal v kategorii starších žáků zastupují za Prahu Michal Matějka, Matouš Petřík a Vojtěch Zapletal.

Zahajovací ceremmoniál se uskuteční 21. června od 19.30 na Andrově stadionu v Olomouci. Překvapením pro děti bude, že vlajky jejich krajů ponesou známí sportovci, jako napříkladTaňa Kocembová nebo Petr Bříza.

Reklama

Výběr článků

Načítám