Hlavní obsah

Letní koncert filmové a populární hudby v Řepištích

• Aktualizováno
Novinky, Jan Soukup

Moravskoslezská Sinfonietta si pro své posluchače opět připravila Letní koncert filmové a populární hudby. Koná se 19. června ve 20:00h ve Sportovním areálu v Řepištích na Frýdecko-Místecku za účasti 160 umělců.

Foto: Milan Polóny

Letní koncert filmové hudby 2015 v Řepištích

Článek

Letos již šestým rokem pořádá Moravskoslezská Sinfonietta Letní koncert filmové hudby. A jelikož na těchto koncertech poslední dobou nezaznívá pouze filmová hudba, pořadatelé se rozhodli rozšířit název koncertu na Letní koncert filmové a populární hudby.

Každým rokem se orchestr snaží uvádět stále nové soundtracky a populární skladby. Pomáhá mladým začínajícím umělcům. Letos například vystoupí Tomáš Fuchs (student Ježkovy konzervatoře v Praze), Nikol Samková (vítězka pěvecké soutěže Talent Ostrava 2016 a také studentka Ježkovy konzervatoře) a Nela Žáková (finalistka pěvecké soutěže Talent Ostrava 2016).

Za dirigentským pultem se představí první dáma české taktovky Miriam Němcová, která je zároveň pedagožkou na Pražské konzervatoři. Dále spolu s orchestrem vystoupí Táňa Wajs a Oldřiška Honsová.

Letos přizvala Moravskoslezská Sinfonietta ke spolupráci stočlenný sbor, který je složen ze tří sborů a jednoho pěveckého ansámblu - Chorus Ostrava a Pěvecký sbor Gymnázia a Obchodní akademie Orlová (sbormistryně Petra Rašíková), Meandry ZUŠ B. Martinů Havířov (sbormistryně Oldřiška Honsová a Ida Gaidošová) a Teatet Řepiště.

Posluchači se mohou těšit na hudbu z filmů Titanic, Star wars, Simpsonovi, Hodný, zlý a ošklivý, Tenkrát na Západě, Dům u jezera a Divergent. Dále také na hudbu z muzikálu Fantom opery, hity od Abby, Adele, ale i na českou klasiku od Marie Rottrové a Věry Špinarové.

Během večera bude také křtěna publikace k 5. výročí orchestru s názvem Moravskoslezská Sinfonietta aneb Továrna na sny v Řepištích.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám