Hlavní obsah

Letitý park získává novou tradici ParkFestu

Novinky, Stanislava Dvořáková

Park za Roškotovým divadlem v Ústí nad Orlicí nabývá věhlasu nejen odpočinkovým místem v přírodním prostředí, ale i letními zábavnými programy v příjemném denním i večerním prostředí ve stínu mohutných stromů.

Foto: Stanislava Dvořáková

Park za Roškotovým divadlem se v letním období mění v amfiteátr pod širým nebem.

Článek

Park za Roškotovým divadlem se svými vysokými letitými stromy se stal příjemnou oázou oproštěnou od okolního městského ruchu. S rozlehlými travnatými plochami a početnými lavičkami skrytými ve stínu stromů se stal vyhledávaným místem pro odpočinek.

Hudebnímu Ústí, které v letních měsících opouští koncertní i divadelní sezona, kulturní zážitek této úrovně chybí. V minulém roce napadlo místní Klubcentrum přenést hudební produkci do přírodního prostředí s horizontem hvězdné oblohy. Akce, na které navíc dostaly příležitost představit se soubory z východních Čech, se setkala s úspěchem, a tak bylo rozhodnuto pokračovat druhým ročníkem.

V sobotu 20. července tak do pohodlí rozprostřených dek odpočívajících návštěvníků přibylo podium, další lavice a stánky s občerstvením. Cílem nové akce ParkFest nebyl pouhý oddech, ale i zábava, i když navíc ve žhavých rytmech rockových skupin a rock´n´rollových kapel.

Již v odpoledních hodinách návštěvníky potěšil Dan Vetigo z Brna s rock´n´roll-folkem. V jeho písních se promítla krása oblastí východních Čech od Pastvinské přehrady až k přehradě jeho města Brna. Navozenou atmosféru pak rozvířila skupina legendární východočeské rockové scény Spektrum - Tres Hombres z Hradce Králové, která tak zopakovala svůj úspěch na této akci v minulém roce.

Večerní program zahájila kapela Echonaut z Vysokého Mýta stylem garage-pop s doprovodem podupů mladé, ale i postarší generace. Závěrečné vystoupení Screwballs Rockabilly z Prahy podmanilo svými rytmy veškeré publikum, kdy i trávník se stal tanečním parketem.

Tak za svitu hvězd skončil druhý a jistě ne poslední ParkFest, který se jistě stane tradičním programem města Ústí nad Orlicí příštích letních období.

Park za Roškotovým divadlem však touto akcí neosiří, protože se zároveň stal vhodným prostředím pro letní kino. Již ve středu 7. srpna v pohodlí teplého večera a rozložených dek budou moci diváci od 21. hodiny sledovat do čtyři dny promítání Kinematografu bratří Čadíků a smát se s hrdiny tří českých komedií Chata na prodej, pohádky Čertí brko, Po čem touží muži a cestopisného dokumentu Trabantem tam a zase zpátky.

Tento letní program potěší početnou skupinu návštěvníků, a navíc i ty, kterým mnoho radostíi dopřáno není, neboť výtěžek ze vstupného je určen na charitativní účely.

Reklama

Výběr článků

Načítám