Hlavní obsah

Legendární Caveman a Michal Hrůza vystoupí na Festivalu na Jizeře

Novinky, Klára Hrušková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V turnovském letním kině už od června probíhá oblíbený Festival na Jizeře, který se těší stále větší návštěvnosti. V následujícím měsíci čeká návštěvníky legendární one man show Caveman a koncert charismatického zpěváka Michala Hrůzy a jeho kapely Hrůzy.

Foto: Klára Hrušková
Článek

Festival na Jizeře má za sebou už dvě povedené akce. Divadelní hra Filumena Marturano, v hlavní roli se Simonou Stašovou, se pro nepřízeň počasí přesunula do Městského divadla v Turnově, avšak splnila svůj účel - diváci se pobavili a odnesli si skvělý kulturní zážitek.

Stejně tak z koncertu Čechomoru, který se uskutečnil na plánovaném místě v areálu letního kina, návštěvníci odcházeli spokojení. Pro všechny, co si taktéž chtějí zpestřit letní prázdniny, jsou připravené ještě dvě stejně lákavé události.

Asi nejočekávanějším představením je slavné monodrama Caveman od Roba Beckera. Obhajoba jeskynního muže, jak se jinak divadelní hra nazývá, proběhne ve čtvrtek 2. srpna v 19:30 a představí se v ní jediný herec s minimem rekvizit. I přes jednoduché ztvárnění má hra obrovský náboj a díky nadčasovému tématu „muž versus žena“ také velmi široký a především hluboký podtext.

Zaryté představy o rozdílech mezi mužem a ženou dokáže účinkující (Jan Holík/Jakub Slach) nejen komicky přednést, ale také předvést. Což diváky možná dovede k slzám, naštěstí však k těm od smíchu. Pro zadané i nezadané, pro muže i ženy, pro mladé i staré, prostě pro všechny, co se umí od srdce zasmát, v určitých chvílích i svým vlastním nedostatkům. 

Na Festival na Jizeře také míří místní rodák Michal Hrůza, zpěvák, kytarista, textař a skladatel v jednom, který se svou kapelou Hrůzy vystoupí v pátek 24. srpna v 19:30, což je přesně týden před jeho 47. narozeninami. Fanoušci si s ním tedy na festivalu mohou nejen připomenout jeho životní tvorbu, ale i oslavit jeho výročí narození.

Bývalý frontman skupiny Ready Kirken zazpívá to nejlepší ze svého repertoáru a představí písně z nového alba Sám se sebou. Koncert proběhne jako vždy pod širým nebem, což je skvělá příležitost užít si večer v naprosto jedinečné letní atmosféře. Jako předkapela se předství Lety Mimo - jejiž založení je s Turnovem taktéž spojeno.

Pro bližší informace můžete navštívit webové stránky Festivalu na Jizeře www.festivalnajizere.cz, kde se dozvíte vše, co potřebuje vědět o blížících se akcích.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám