Hlavní obsah

Ledříčkovy hudební slavnosti v Bartošovicích v Orlických horách

Novinky, Ludvík Klimeš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Obec Bartošovice v Orlických horách uspořádá v sobotu 20. července od 14 hodin již tradiční Ledříčkovy hudební slavnosti.

Foto: Romana Bukáčková

Hudební slavnosti

Článek

Slavnosti jsou spojeny i s poutí na svátek sv. Maří Magdalény.

Staly se již zdejší tradicí. Sejdou se na nich současní i dřívější obyvatelé Bartošovic, příznivci, přátelé i turisté a ostatní návštěvníci.

Sv. Maří Magdaléně je zasvěcen zdejší barokní kostel s nádherným barokním interiérem. Ten je však ve velmi špatném stavu, a proto bylo zahájeno jeho restaurování. Nyní probíhá restaurování Oltáře českých patronů a postupně přijdou na řadu i ostatní části tohoto krásného barokního interiéru, který je v této horské oblasti naprosto výjimečný a místními znalci je nazýván "duše baroka".

Loupežník Ledříček, místní Jánošík, patří mezi pohádkové patrony Orlických hor v Kačenčině pohádkové říši. Jedná se o historickou postavu. Žil v první polovině 19. století a působil především v okolí Klášterce nad Orlicí. Říká se, že bohatým bral a chudým dával. Jeho jeskyni lze spatřit i na nedaleké Zemské bráně.

Program letošních poutních slavností:

sobota 20.7.

 14.00   MIFO Band - dixieland

15.30   Divadlo ÚSMĚV - pohádka pro děti

16.30   HAPPY TO MEET - keltský bigbeat

15.30 - 18.30  Doprovodná výstava v kostele - historické fotografie                               Bartošovic a restaurování barokního interiéru kostela

20.00 -  Taneční zábava s K - BEND

neděle 21.7.

11.30  Poutní mše sv. v kostele sv. Maří Magdalény

Nebudou chybět poutní koláčky

Doprovodné akce:

atrakce pro děti, občerstvení po celý den, stánkový prodej

Další informace: www.bartosovice.eu, www.ponoveceste.cz

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám