Hlavní obsah

Lázně Jeseník a hrad Sovinec přivítají Šípkovou Růženku i Červenou Karkulku

Novinky, Tereza Schreiberová

Lázeňská kolonáda v Jeseníku v sobotu ožije rejem pohádkových postav. V neděli se všech čtrnáct pohádkových bytostí přesune na hrad Sovinec. Bavit děti i jejich rodiče budou vždy od 10 do 16 hodin. Sedmero pohádek s úkoly okoření krátké divadélko a tajuplné bludiště.

Foto: Tereza Schreiberová

Také čerty potkáte o tomto víkendu v Pohádkovém světě

Článek

Víly, čerti, princezny, princové, Děd Vševěd a celá řada dalších postav, které přijdou ze světa, kde dobro vítězí nad zlem se o tomto víkendu bude pohybovat po Jeseníkách. V sobotu se s nimi můžete setkat na kolonádě Priessnitzových léčebných lázní v Jeseníku, v neděli pak na hradě Sovinci u Rýmařova.

Akce s názvem Pohádkový svět dětem přiblíží sedmero pohádek, které znají české i polské děti. Akce je totiž podporována česko-polským příhraničním fondem.

"Děti nahlédnou do sedmi pohádek, kde budou plnit jednoduché úkoly. Za splnění všech úkolů je čeká odměna v podobě jesenického pexesa pro děti," přiblížila program víkendových pohádkových rejů organizátorka Markéta Ficnarová ze sdružení Jeseníky přes hranici.

"Program okoření krátké divadelní představení a bludiště. Věříme, že rodiče tak budou mít zábavný program pro sebe a své děti nejméně na půl dne," doplnila Ficnarová.

Pohádkový svět se otevře vždy v 10 hodin dopoledne a uzavře v 16 hod. Vstupné do pohádkového světa v Jeseníku je zcela zdarma, na hradě Sovinci budou návštěvníci platit běžné vstupné do hradu.

Reklama

Výběr článků

Načítám