Hlavní obsah

Lázně Bělohrad aneb putování krajem K.V.Raise...

Novinky, Stanislav Veselý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lázně Bělohrad jsou jednou z mých, tentokrát vynucených zastávek v občasném mém cestování. Po operaci krční páteře jsem dostal přiděleny lázně. Jsem přesně těsně za půlkou svého pobytu a tak můžu bilancovat, balancovat a vůbec hodnotit. První hodnocení? Lázně Bělohrad vřele doporučuji.

Foto: Stanislav Veselý

Můj dočasný domov.... Lázně Bělohrad, Penzion Věžička....

Článek

V nejbližším okolí (výlet pro méně zdatné) se nachází rybník Pardoubek. Obyčejný rybník, ale plný nástrah a překvapení. Je zde možno spatřit středoevropské piraně. Jsou to mladí kapříci vyskakující až na břeh. To vše jen pro skývu chleba. Do toho se připojí hejno kachen, lysky a labutě. Zážitek k popukání, zvlášť když voda vysloveně vře...

V poněkud vzdálenějším okolí se nachází Byšičky. Obec, jež se díky své prostopášnosti a hříšnosti propadla do země. Na jejím místě zůstal jen kostelík, založený ve 12. století. Výstup na Byšičky vám poskytne nádherný výhled do kraje i poučení. Kolem kostela je totiž rozmístněna Křížová cesta. Báječný výlet i pro rodiny s dětmi.

Zajímavým kulturním programem se potom pyšní i samotné lázeňské městečko. Koncerty, výstavy, rodný dům K.V.Raise. V nedávných dnech tu proběhl s velkým úspěchem koncert skupiny Komunální odpad, rockový festival za účasti kapely Premiér. Oblíbené jsou nedělní koncerty dechových kapel. Také pravidelné středeční taneční večery v hostinci "U Sehnalů" se těší velké popularitě.

4. září 2010 se v lázních uskuteční celodenní oslava vzniku místního hasičského sboru. Vstupné zdarma a bohatý kulturní i sportovní program. Kdo nemá zájem o hasiče, může si zahrát minigolf s celou rodinou na blízkém a útulném hřišťátku.

A ceny obědů nebo obecně jídla? Od 50kč. Kdo by se rozhodl přespat a užít si tu celý víkend, dobrá zpráva. Ubytování lze sehnat od 250kč na osobu a den.

Inu, jak říkám, báječný tip na báječný výlet pro celou rodinu. Jsem tu teprve čtrnáct dní a vím, že druhých čtrnáct dní budu poznávat další a další pamětihodnosti i krásy zdejšího kraje. A vám všem, kdo byste chtěli vyrazit, příjemný pobyt a skvělé zážitky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám