Hlavní obsah

Lázeňský festival jablek opět provoní kolonádu v Mariánských Lázních

Novinky, Jakub Vohnout

Karlovarský kraj zve všechny malé i velké zájemce na tradiční Lázeňský festival jablek. Akce se koná v neděli 13. října od 10 hodin na kolonádě Maxima Gorkého v Mariánských Lázních.

Foto: Archiv: Turistické informační centrum Mariánské Lázně
Článek

„Z Lázeňského festivalu jablek se stala velmi oblíbená podzimní akce, která i v letošním ročníku nabídne návštěvníkům ochutnávku jablečných moučníků přihlášených do soutěže, jarmark regionálních výrobců a řemeslníků. Děti mohou ukázat svůj výtvarný talent v soutěži s názvem „Jablečný skřítek“ a získat drobné dárky. Samozřejmě se bude vybírat nejkrásnější jablko z výpěstků našich zahrádkářů. Program je velmi bohatý, proto bych chtěl pozvat všechny rodiče s dětmi, mladé i starší věkem, aby si festival rozhodně nenechali ujít,“ uvedl krajský radní Karel Jakobec.

Součástí programu bude také slavnostní salva ostrostřelců ze Stříbra, výstava „Stromy v krajině“ i tvůrčí dílny s jablečnou tematikou pro všechny účastníky. Lidé, kteří se zajímají o staré krajové odrůdy ovoce, jež jsou dodnes k nalezení v mnoha zahrádkách, sadech či alejích kolem cest, mohou vidět přímo na kolonádě výstavu jak zahrádkářských výpěstků, tak i těchto starých odrůd a získat odbornou radu od zástupců Ekologického centra Meluzína a Genových sadů Tachovska.

Festival zpestří v 11:15 hodin hudební vystoupení skupiny Míša Leicht & Bert Leicht z Plzně a od 16 hodin vystoupení pražské skupiny Dobré ráno blues band. A příjemným bonusem pro návštěvníky je bezesporu i to, že každou lichou hodinu zazní mariánskolázeňská zpívající fontána.

Hlavními partnery festivalu jsou Agentura ochrany přírody a krajiny ČR, město Mariánské Lázně, Léčebné lázně Mariánské Lázně, a. s. a Český zahrádkářský svaz. Dalšími partnery akce jsou Hotelová škola Mariánské Lázně, Ekologické centrum Meluzína, Genové sady Tachovska a Technický a dopravní servis Mariánské Lázně, s. r. o.

Reklama

Výběr článků

Načítám