Hlavní obsah

Lákají mě spíš romantické komedie, říká mladá herečka Barbora Žilecká

Novinky, Robert Rohál

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Barbora Žilecká pochází ze Staré Lubovně, ale už od hereckých studií žije v Bratislavě. Zatímco televizní publikum ji může znát ze dvou seriálů, filmoví diváci ji určitě nepřehlédli v komedii Tak fajn. I když působí také v dabingu, není vyloučeno, že se brzo představí také jako zpěvačka.

Foto: archiv Barbory Žilecké

Exotická kráska Barbora Žilecká pochází ze Staré Lubovně.

Článek

Máte za sebou "dovolenkovou" komedii Tak fajn, kde jste hrála jednu z hlavních rolí. Rýsuje se i nějaký další film?

Nedávno jsem dostala nabídku z Itálie, ale nebudu prozrazovat dopředu.

V jakém žánru byste si ráda zahrála?

Odmalička mě fascinují pohádky, vždy jsem si hlasově zkoušela různé postavičky, napodobovala jejich hlasy a smích. A protože si myslím, že mám celkem cit a smysl pro humor, lákají mě spíš komedie. Ale spíš takové romantické komedie v italském střihu.

Máte spočítáno, kolik dabingových rolí máte za sebou? Které patřily k těm náročnějším?

Bylo toho dost, nejvíc mě baví kreslené pohádky, dělali jsme například Scooby Doo, kde jsem si zahrála postavičku Blechy, ale bylo to spíš taková princeznovská bleška. Náročná byla moje první větší úloha, když jsem měla dabovat s hlavními představiteli. Tehdy to pro mne bylo velmi těžké naladit se na jejich vlnu... Vůbec v době, kdy jsem s dabingem začínala, byli na mě všichni příliš rychlí, nevěděla jsem, jestli se mám dívat na obraz anebo číst texty, do toho poslouchat režiséra a současně nastoupit na kód na obrazovce... Tenkrát mě napadlo, že se to nemůžu nikdy naučit a že je to opravdu náročné. Ale dabingu se věnuji už čtvrtý rok - a jde to. Dokonce se mi stává, že za jeden den si vystřídám všechny věkové kategorie, čímž se mi potvrzuje, že herec musí fakt umět zahrát cokoliv a kdykoliv. V dabingu podle možností co nejrychleji a bez otázek.

Co divadlo? To vás neláká?

Divadlo miluji, ale momentálně se věnuji jiným věcem a nestíhala bych. Ale určitě se k němu dopracuji. Pokud by přišla zajímavá nabídka, uvažovala bych o tom.

Co vám říkají televizní seriály? Hrajete v některém?

Seriály považuji v dnešní době jako příjemný odrazový můstek, přece jenom se tam člověk něco naučí, pozná lidi a získá zkušenosti. Seriály se navíc natáčení v dost rychlém tempu a tak je třeba být připravený. Hrála jsem ve slovenském seriálu MAFSTORY a momentálně hraji zdravotní sestru v Bouřlivém víně.

Absolvovala jste Vysokou školu múzických umění v Bratislavě. Chtěla jste se vždycky věnovat kariéře herečky?

Vždy jsem ráda vystupovala a věděla jsem, že u umění zůstanu. Taky jsem ráda kreslila, psala básně, fotografovala a asi od svých šesti let zpívám, to je moje největší srdcovka. Zpěvu se věnuji takřka denně a snažím se profesionálně zdokonalovat u hlasové pedagožky Mirky Marčekové. Jinak k herectví jsem se zase dostala už na základní škole, kde jsem chodila do literárně-dramatického kroužku. Jezdili jsme hrát divadelní představení a pamatuji, že už tehdy se mi líbilo být stále někým jiným a cestovat.

Reklama

Výběr článků

Načítám