Hlavní obsah

Květná zahrada v Kroměříži vzbuzuje zájem zahraničních zpravodajů

Novinky, Dagmar Šnajdarová

Pozornost zahraničních zpravodajů upoutala obnova Květné zahrady v Kroměříži, která v těchto dnech vrcholí. Ve čtvrtek 7. srpna natáčel a fotografoval ve všech prostorách zahrady tým Karla Janíčka, korespondenta Associated Press.

Foto: Dagmar Šnajdarová
Článek

Dobrá zpráva je, že o obnově v Květné zahrady v Kroměříži se ví i v zahraničí. Podrobné informace včetně video a fotomateriálu zpravodaj Associated Press získal během své půldenní návštěvy přímo v zahradě, kde jej doprovázela specialistka na historickou zeleň a vedoucí Národního centra zahradní kultury Lenka Křesadlová, a taky zahradní architekt Zdeněk Sendler, který se podílel na novém vzhledu zahrady. 

Zpravodaj Karel Janíček získal detailní informace o způsobu a postupu obnovy, respektive o celém projektu Národního centra zahradní kultury v Kroměříži, který byl zahájen v roce 2010 a z Integrovaného operačního programu 5.1 „Vracíme památky do života“ získal celkovou dotaci ve výši téměř 337 miliónů korun.

Týmem pořízený tiskový, foto a videomateriál bude v rámci zpravodajství nabídnut k využití médiím západní Evropy a celé Ameriky. Informace z tiskové agentury AP odebírají všechny velké mediální společnosti.

Svou návštěvu ukončil zpravodajský tým v prostorách Arcibiskupského zámku v Kroměříži, v badatelně Muzea umění Olomouc, kde díky originálnímu albu Nypoorta z roku 1691 mohli obdivovat raně barokní vzhled Květné zahrady.

Slavnostní otevření obnovené Květné zahrady v Kroměříži proběhne první víkend v září, tj. 6. a 7. 9. velkou barokní slavností Hortus Magicus.

Návštěvníci budou moci obdivovat obnovené části zahrady jako je Králičí kopec, Ptáčnice, Pstruží rybníky nebo Holandská a Pomerančová zahrada. Po celý víkend bude ve všech prostorách zahrady připraven bohatý kulturní program plný hudby, zpěvu, tance, divadla, her a ohňostroje.

Associated Press je jedním z největších a nejdůvěryhodnějších zdrojů nezávislého zpravodajství ve světě. Společnost dodává stálý proud novinek svým členům, zahraničním zájemcům, ale i komerčním zákazníkům. Zpravodajská agentura Associated Press není ani v soukromém vlastnictví, ani financována vládou, a tím se jí daří udržovat objektivní zpravodajství a dostát svého závazku, dodávat zpravodajské informace nejvyšší kvality.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám