Hlavní obsah

Kutnohorská ArcusGallery představí olejomalby a faksimile Vlastimila Bareše

Novinky, Miroslav Moravec

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vernisáží v pátek 10. listopadu bude od 17:00 hodin ve Vinotéce U Sv. Barbory zahájena výstava obrazů a faksimile malíře Vlastimila Bareše, kterou připravila kutnohorská agentura ArcusGallery.

Foto: Miroslav Moravec
Článek

Bude to první výstava poté, kdy ukončila svoji činnost v magických prostorách podloubní galerie na konci Husovy ulice. ArcusGallery tak vedle stálé expozice Divinum Vinum bude ve Vinotéce U Sv. Barbory pořádat pravidelné měsíční autorské i tematické výstavy.

Kolínský výtvarník Vlastimil Bareš s ArcusGallery i její internetovou variantou, Galerií myrro, spolupracuje dlouhodobě. Podílel se na několika společných expozicích, připomeňme alespoň výstavy Dědeček automobil, babička lokomotiva či Andělíčci, andělé... a andělky. Autorské výstavy mu ArcusGallery připravila zatím dvě, ta blížící se bude tedy třetí.

Diváci mohou opět obdivovat malířovu precizní techniku a detailní práci štětcem. V poslední době však přece jenom Vlastimil Bareš posunul svoji tvorbu, odlehčil ji, již se tolik nezabývá vykreslením jednotlivostí, ale jde více po vystihnutí nálady. A tak, po letech, kdy hledat a budoval svůj styl a výraz, se i ve vlastní tvorbě znenáhla přibližuje ke svým milovaným impresionistům.

Nejnovější výstavu opět vybudoval z obrazů Kutné Hory, která je jedním z jeho stálých a milovaných inspiračních zdrojů, a samozřejmě z nejrůznějších průhledů do přírody, krajiny, lesů a polních cest. Olejomalby na plátně nebo sololitu doplňují perfektní faksimile Barešových obrazů na ručním papíru.

Vernisáží již tradičně provede a tvorbu Vlastimila Bareše představí kutnohorský výtvarník, pedagog a filmař Vladimír Císař, o hudební zážitek se postará písničkářka a kytaristka Lucie Zhory. A na sklenku dobrého vína všechny pozve majitel Vinotéky U Sv. Barbory Jiří Kocián.

Výstavu Vlastimil Bareš: Oleje a faksimile můžete v kutnohorské Vinotéce U Sv. Barbory navštívit do čtvrtka 7. prosince.

Reklama

Výběr článků

Načítám