Hlavní obsah

Kulturně ozdravná kúra u Ferdinandova pramene

Novinky, Jakub Vohnout

Poslední květnový víkend - od 25. do 27. května - proběhne na mariánskolázeňské kolonádě Ferdinandova pramene další ročník multižánrového festivalu miniKOK - Kulturně ozdravná kúra.

Foto: Jaroslav Řešetka
Článek

Kulturní procedury přijede z Brna do Mariánských Lázní aplikovat spisovatel, básník, redaktor a nakladatel Jan Těsnohlídek ml., z Valašského Meziříčí písničkářka Lucie Redlová, z Ostravy Tomáš Pastrňák & HERRDz, z Karlových Varů kapela Ben Dover, pražští Baro Chandel a se svou audiovizuální show i elektronická dua Space Love a Lowmoe.

Představí se i několik místních rodáků, například Filip Johánek se svým uměleckým projektem Skupina, nebo jazz – swingové trio DRYo - Dan Suchý & friends. Své fotografie v kolonádě Ferdinandova pramene vystaví mladý mariánskolázeňský fotograf Michael Fox.

Návštěvníci festivalu se mohou zúčastnit tanečního workshopu s Barbarou Mikyskovou, nebo vyzkoušet své básnické nadání. O své zážitky z potápění v Tichém oceánu se podělí Marcela Gedeonová. Spolek švihák klade opět důraz na rozmanitost a snaží se do programu zapojit veřejnost.

Nedělní odpoledne bude v režii Základní umělecké školy Fryderyka Chopina.

Šviháci myslí i na nejmenší, děti z Divadelního spolku Kosáci z Plané zahrají představení Souboj s drakem, na sobotní odpoledne se chystá oblíbená indiánská stopovačka a rodinné centrum Domeček připravuje další Funpark Ferdy Pramence.

Můžete se těšit na tři dny nabité kulturními zážitky v nádherném prostředí Ferdinandova pramene. Vstupné se nevybírá. Tak neváhejte a přijďte si pro pořádnou porci Kulturně ozdravné kúry. Akce se koná za podpory města Mariánské Lázně a Karlovarského kraje.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám