Hlavní obsah

Kultovní americká kapela Pavlov´s Dog zahraje v Praze

Novinky, Petr Hejna

Pražský klub Nová Chmelnice pohostí v úterý 5. listopadu jednu z veličin progresivního roku 70. let minulého století.

Foto: Petr Hejna

Pavlov´s Dog

Článek

Kapela Pavlov´s Dog vznikla v roce 1972 v St. Louis (stát Missouri). Její debutové album Pampered Menial bylo přijato stejně vřele jako následný titul At The Sound Of The Bell.

První bylo produkováno Sandy Pearlmanem, který stál i za úspěchem Blue Öyster Cult, či produkoval např. skupinu Clash. Dalším spolupracovníkem na produkci byl Murray Krugman.

Druhé album zase mělo významné exkluzivní hosty - fenomenálního, především jazzového saxofonistu Michaela Breckera, hráče na hoboj a saxofon Andy MacKaye z Roxy Music a dalším hostující osobností byl Bill Bruford, známý v působení velikánů art rocku Yes a King Crimson. 

Pavlov´s Dog dorazí po dvou letech opět do Prahy (a den poté do Brna) v sestavě David Surkamp - zpěv, kytara a mandolína, zakládající člen, druhý ze zakladatelů bandu Mike Safron - bicí a zpěv (předtím hrál i u nestora rock 'n' rollu Chucka Berryho), sólový kytarista Bill Franco, půvabná houslistka Abbie Hainz Steiling, baskytarista Rick Steiling, Nick Schlueter na klávesy a Sara Surkamp - zpěv a kytara.

Předkapelou na pražském koncertu bude domácí projekt 2 Generations z jihu Čech a s vlastním repertoárem, majícím kořeny i přímou dobu vzniku rovněž v letech sedmdesátých. Jejich produkce, určená právě pro vyzrálé publikum, je doprovázena působivou synchronní art projekcí. Rodinné duo využívá vlastními silami přednatočené podklady, vyloučen pro tento večer není případný další spřízněný host.

Video z koncertů

Pavlov´s Dog: Julia * Standing Here With You 

Koncert začíná ve 20:00 hodin v klubu Nová Chmelnice, Koněvova 219, Praha 3.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám