Hlavní obsah

Kulatý stůl na téma Jak se žije dětem a mládeži v Teplicích

Novinky, Hana Machová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V úterý 9. dubna se v Salesiánském středisku Štěpána Trochty sešli zaměstnanci a klienti střediska s náměstkem primátora Teplic, ředitelkou základní školy a rodinnou terapeutkou působící v pedagogicko-psychologické poradně.

Foto: Hana Machová

Kulatý stůl v salesiánském středisku.

Článek

Nápad na společné setkání vznikl na radnici při představování plánu města na příští roky, kde rodinná terapeutka Bohdana Růžičková upozornila na chybějící odborné pracoviště pro rodiny v krizi, vztahové problémy atp.

I salesiáni se věnují dětem a rodinám s problémy a téma zaujalo i náměstka primátora Jiřího Štábla. Ke kulatému stolu zasedla i ředitelka ZŠ Plynárenská Marcela Prokůpková, zaměstnanci a klienti salesiánského střediska.

Vendulka Drobná, ředitelka salesiánského střediska, krátce popsala historii salesiánů, kteří působí v Teplicích od roku 1990, i současnou situaci ve středisku, které nabízí na sídlištích Prosetice a Trnovany program pro děti a mládež a pomoc rodinám.

Probíraná témata se týkala nejen aktivit střediska, tedy vzdělávání, zájmových kroužků, nízkoprahového zařízení pro děti a mládež, sociálně aktivizačních služeb pro rodiny s dětmi a programů pro školy, ale i chybějících nebo přetížených dětských psychologů a psychiatrů, dalších odborníků nebo mužských vzorů.

Dalšími tématy byly evropské dotace pro kvalitní vybavení učeben, podpora sportu a sociálních služeb, chybějící koupaliště, stezky pro kola, brusle nebo běh.

V závěru setkání se účastníci shodli na potřebě spolupráce na projektech pro dětské skupiny, třídní kolektivy, děti s ADHD a podobnými problémy.

Další setkání proběhne v úterý 21. května v Salesiánském středisku v Trnovanech. 

Reklama

Výběr článků

Načítám