Hlavní obsah

Kuchařka Ulice vaří s vámi... už 10 let se představila v ostravském Knihcentru

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Programy workshopů a besed v Domě knihy Knihcentrum Ostrava jsou velmi zajímavé, pestré a hojně navštěvované. V pátek 9. ledna do Ostravy přijely jedny z hlavních ženských postav televizního seriálu Ulice, aby představily knižní vydání kuchařky Ulice vaří s vámi... už deset let.

Foto: Josef Zajíc

Knihcentrum.cz Ostrava 9.1.2015. Beseda : ULICE vaří s vámi... zleva: Jaroslava Obermaierová, Jana Birgusová, Hana Holišová.

Článek

Z trochou zpoždění se v pátek 9. ledna ukázaly dámy v malém sálku Domu knihy Knihcentra Ostrava. „Omlouváme se - vlaky jely pomalu,” vstoupla do diskuse jedna z hlavních představitelek seriálu Ulice Jaroslava Obermaierová.

Moderátor uvedl další představitelky a besedující herečky. Představil Janu Birgusovou, která pochází z Ostravy, ale konzervatoř vystudovala v Praze, a další mladou herečku Hanu Holišovou, která studovala v Brně a pochází také z Moravy.

Všechny tři postupně představily své postavy a jejich vývoj. Na dotaz z pléna, jak se bude seriál ulice vyvíjet, uvedly: „Víte, my jsme placený za to, že to nevíme, a když to víme, tak to nemůžeme prozradit. Ale vyvíjet se to bude podle zájmu diváků. Tak se dívejte."

„Text role se vlastně neučím. Asi tři týdny dopředu dostanu scénář a přečtu jej. Pak ještě jednou před natáčením a v době natáčení se to definitivně naučím a text si mírně upravím, tak říkajíc "do pusy", aby mluva byla přirozená a v souvislosti s figurou,” konstatovala Jaroslava Obermaierová.

„Autorka kuchařky, kterou zde prezentujeme, tu měla být s námi. Je to paní, která po celých deset let sleduje, jaká jídla vaří jednotlivé postavy seriálu, a ty pak dala dohromady. Ti, kteří si knihu koupí, mohou vyzkoušet, co se vaří v rodině Hejlových, a jako dezert upéct nějakou ze sladkých dobrot z pekařství Vilmy Niklové. Jsou tam i recepty z proslulé hospody U Henryho a další. Kniha  je plná krásných fotografií,” dodala Ivana Chodurová, korporátní PR, NOVA.cz.

Po besedě následovala autogramiáda.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám