Hlavní obsah

Kuchaři Na Ostro byli k vidění na Masarykově náměstí v Ostravě

Novinky, Josef Zajíc

Na Masarykově náměstí v Ostravě se v pondělí 23. září v 17 hodin prezentovalo Divadlo Pantomimy - Physical Form Theater, jehož ředitelem je Jozef Markocki z Polska.

Foto: Josef Zajíc

Masarykovo náměstí Ostrava: Pantomima Kuchaři Na Ostro,23.9.2013

Článek

V nové inscenaci Kuchaři Na Ostro se v Ostravě na Masarykově náměstí představili herci s novou inscenací pantomimy a pohybového divadla z České republiky, Slovenska, Maďarska a Polska. Režisérem této černé komedie je Jozef Markocki, ředitel Divadla Pantomimy - Physical Form Theater.

Hlavním tématem inscenace nejsou stále existující pochybnosti o hranicích, ani vojenská cvičení, ale soupeření čtyř kuchařů: československého, maďarského, ruského a polského z doby Varšavské smlouvy. Každému z kuchařů pomáhá jeden osobní asistent. Avšak spory nevyvolávají politické rozdíly. Kuchaři soupeří, který z nich uvaří nejlepší hrachovou polévku.

Představení bylo plné groteskních situací, vtipných omylů a lákání náhodně příchozích diváků k interakci. Objevily se také sentimentální a dojemné okamžiky, když se na scéně objevily krásné a svůdné ženy z různých zemí.

Jedinečná a velkolepá je scéna tvořená vozem GAZ 69 s autentickou vojenskou kuchyní.

V pantomimě hráli: Hana Štrbová - ČR, Šimon Pliska - ČR, Monika Zaharová - Slovensko, Marian Lacko - Slovensko, Eva Csak - Maďarsko, Istvan Csak - Maďarsko, Joanna Zabuska - Polsko, Josef Markocki - Polsko.

Další představení diváci mohou vidět 24. září v Brně v Parku Lužánky - u kašny v 17 hodin. Ve středu 25. září budou v Bratislavě v 17 hodin u Exteliéru před DK Ružinov. 26. září vystupují v Salgotarjanu v Maďarsku a v pátek 27. září se opět vrací na Slovensko do Rimavské Soboty, kde budou vystupovat v amfiteátru v 17 hodin.

Projekt je realizován s podporou Mezinárodního visegrádského fondu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám