Hlavní obsah

Kruhový objezd u Blučiny by měl být hotov v září

Novinky, Jiří Smutný

Kruhový objezd mezi Blučinou a dálnicí D2 se staví dlouhé čtyři měsíce. Jeho budování se už ale pomalu chýlí ke zdárnému konci. Developer CTP Invest jako majitel pozemku a investor stavby předpokládá její dokončení letos v září.

Foto: Jiří Smutný
Článek

Řidiče sice informační tabule před vjezdem do rozestavěného objezdu upozorňuje na skutečnost, že projíždějí staveništěm, ale když už to trvá příliš dlouho, není to nic příjemného. Navíc je zde rychlost snížena na 40 km/hod. Nyní se zdá, že by omezení již brzy mohla skončit.

Podle informací z odboru dopravy Městského úřadu v Židlochovicích jsou jeho pracovníci připraveni provést v první polovině září na místě kontrolu a pokud dojdou k závěru, že je vše podstatné v pořádku, bude možné stavbu uvést do předčasného užívání.

Po dokončení kruhového objezdu si řidiči oddychnou, neboť projíždět staveništěm není nic příjemného. Chvíli si zřejmě budou muset na nový způsob dopravy v tomto místě zvykat, ale to bude jen otázka času. Hotová stavba bude předána Jihomoravskému kraji, který je majitelem všech komunikací tohoto druhu na jižní Moravě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám