Hlavní obsah

Kroměřížský koncert přinesl nejeden hudební bonbónek, zazpíval i mladý muzikálový herec Marco Salvadori

Novinky, Robert Rohál

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Skladby vycházející z několika hudebních žánrů, příjemná atmosféra a nejedno hudební překvapení. Takový byl Adventní koncert, který proběhl v neděli 10. prosince v koncertním sále Základní umělecké školy na Jánské ulici v Kroměříži.

Foto: Nelly Billová

Flétniska Irena Salvadori a kytaristka Martina Jurčíková.

Článek

Průvodkyní se stala Irena Salvadori, která v rámci hudebního podvečera zahrála takřka ve všech skladbách na příčnou flétnu, ať už s klavírním doprovodem Lenky Voňkové či s dalšími hostujícími hráči a hráčkami, ať už to byli kytaristka Martina Jurčíková, hráč na bicí Petr Žůrek, mladý kontrabasista z kroměřížské konzervatoře, který pohotově zaskočil za původně ohlášeného Martina Matušku, nebo další klavíristka Lenka Doubravová.  

Hravá a promyšlená dramaturgie Ireny Salvadori sahala od barokní tvorby Johanna Sebestiana Bacha přes skladby Johanna Pachelbela, Erika Satieho či Ástora Piazzolu až k jazzovým kompozicím Claudea Bollinga.

Během koncertu zazněly i dvě velké muzikálové árie, které interpretoval Marco Salvadori, výsostně muzikální syn již zmíněné průvodkyně a flétnistky. Připravil si jednak náročnou Bernsteinovu skladbu Somewhere, jednak part z muzikálu Bídnici. Jako přídavek zazpíval klasický vánoční evergreen Bílé Vánoce.

Talentovaný zpívající herec Marco Salvadori (mimochodem, má za sebou i desetiletou průpravu ve společenských tancích třídy A/A, ale stejně tak ho baví hra na saxofon a samozřejmě herectví) je absolventem brněnské JAMU, který v současnosti působí v Městském divadle Brno. Vedle titulní role v muzikálu Chaplin ho už brzo uvidí publikum v další hlavní roli, a to v připravovaném muzikálu Horečka sobotní noci.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám