Hlavní obsah

Kroměříž posiluje kvůli návratu dětí do škol spoje MHD

Novinky, Redakce Novinky

Město Kroměříž přidá kvůli návratu dětí do škol od pondělí 25. května ranní a odpolední spoje MHD. Kroměřížské technické služby (KTS), které městskou hromadnou dopravu zajišťují, vypraví nad rámec aktuálního jízdního řádu přijatého po opatřeních kvůli pandemii koronaviru dva autobusy.

Foto: Město Kroměříž

Ilustrační foto

Článek

„Chceme ulehčit život lidem, kteří povezou děti do znovuotevřených mateřských škol a na první stupeň základních škol,“ uvedl místostarosta Karel Holík.

Celkem pojede oproti jízdním řádům platným od 31. března navíc 12 spojů. „Budou vykrývat špičku, příjezd a odjezd děti ze škol. Pojedou ráno mezi sedmou a osmou hodinou a odpoledne zhruba od 12 hodin do 16 hodin. Takřka všechny z nově zaváděných dvanácti spojů pojedou i přes Vážany, Lutopeckou a ulici Kazimíra Rudého,“ informoval Jaroslav Černý, vedoucí provozu MHD v KTS.

Společnost také reaguje na prosby obyvatel Horních Zahrad a přidá spoj linky číslo 5 ze zastávky Nádraží v 9:35. „Chceme vyhovět lidem, kteří se nedostali zpět od lékaře či z nákupů,“ dodal Holík.

Jízdní řády budou vyvěšeny na zastávkách a budou k dispozici i na internetu na adrese www.kmts.cz. Autobusy MHD pojedou podle těchto jízdních řádů od pondělí 25. května do soboty 13. června. Od neděle 14. června je pak nahradí nové jízdní řády, ve kterých se počet spojů zvýší.

Reklama

Výběr článků

Načítám