Hlavní obsah

Kriminalisty čekalo překvapení, restaurace vykrádala žena

Novinky, Leona Roháčková

Pelhřimovští kriminalisté v úterý 29. listopadu objasnili několik případů vloupání do restauračních zařízení. Velkým překvapením ale bylo, že pachatelem je žena. Devětačtyřicetiletá zlodějka způsobila škodu za víc než 100 tisíc, hrozí jí až 5 let vězení.

Foto: Pčr

Ilustrační foto

Článek

Na lup se poprvé vydala v březnu letošního roku, kdy odcizila 73 tisíc korun z restaurace v Černovicích. V dubnu „navštívila“ Restauraci u Štanclů v Lukavci.

"Ve skladu pivních sudů vypáčila přinesenou sekyrkou dveře do výčepu, kde odcizila různé druhy cigaret. Pozornosti neunikl ani výherní hrací automat, ze kterého odcizila přes 18 tisíc. Do Lukavce se vrátila ještě jednou o měsíc později, kdy ve výčepu v Pivnici U Štanclů vypáčila dvířka výherního automatu a odcizila z něj téměř 17 tisíc korun. Koncem května vnikla do restaurace v Podhradí v obci Kámen. I tady se zaměřila na automat, kde jen vypáčila dvířka. Z výčepního pultu ale odcizila finanční hotovost a ze skladu restaurace lihoviny, lahvové pivo a cigarety za více než 7 tisíc," popsala anabázi zlodějky mluvčí KŘP Vysočina Hana Kotková.

Do posledně jmenované  restaurace se  pro peníze vrátila ještě v červenci. Pachatelka během několika měsíců způsobila škodu ve výši téměř 120 tisíc korun.

Žena se k vloupání přiznala. Uvedla, že chtěla policisty svést ze stopy a tak předstírala, že pachatelem je mladý muž. Kvůli tomu při cestě za lupem neváhala lézt přes ploty či zídky. „Tato majetková trestná činnost je doménou mužů, ženy se vloupání dopouštějí zcela výjimečně. Tento případ je na Pelhřimovsku ojedinělý," sdělil Luboš Jakoubek, vedoucí oddělení obecné kriminality.

"Devětačtyřicetiletá dosud netrestaná žena byla obviněna ze spáchání krádeže, za což jí v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody na jeden rok až pět let," dodala mluvčí.

Od počátku letošního roku policisté na Pelhřimovsku zadokumentovali 25 případů vloupání do restauračních zařízení a kiosků, objasnit se podařilo více než padesát procent. V roce 2010 policisté šetřili 17 vloupání do restaurací a kiosků.  

Reklama

Výběr článků

Načítám