Hlavní obsah

Kriminalisté obvinili řidičku kvůli smrtelné nehodě ze srpna loňského roku

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Za usmrcení z nedbalosti může jít devětadvacetiletá řidička z Uherskohradišťska až na šest let do vězení.

Foto: Policie ČR

Místo nehody.

Článek

„Komisař zlínské kriminální policie předložil státnímu zástupci návrh na podání obžaloby proti obviněné ženě, která v srpnu loňského roku při jízdě vozidlem Škoda Felicia ve Slušovicích srazila devětašedesátiletého chodce ze Zlína, který vedl jízdní kolo. Muž zraněním na místě podlehl,“ sdělila v úterý 27. března policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

K dopravní nehodě došlo 17. srpna 2017 kolem půl třetí odpoledne. „Řidička při jízdě od Zlína do Slušovic výrazně překročila povolenou rychlost pro jízdu v obci a při projíždění pravotočivě zatáčky na počátku Slušovic si nevšimla nuže vedoucího jízdní kolo, který zrovna přecházel čtyřproudovou komunikaci mimo přechod pro chodce, srazila ho a ihned zastavila. Společně s dalšími lidmi mu sice poskytovala první pomoc až do příjezdu záchranářů, jenže muž zemřel,“ připomněla tragickou nehodu mluvčí.

Dechová zkouška u řidičky byla negativní. Policisté při vyšetřování dopravní nehody nařídili soudní pitvu ke zjištění přesné příčiny úmrtí chodce a přizvali znalce z oboru silniční dopravy. Pitva potvrdila jeho úmrtí v přímé souvislosti s dopravní nehodou a znalec z oboru dopravy uvedl, že žena jela těsně před nehodou rychlostí minimálně 117 km/h v obci.

„Pokud by řidička jela rychlostí 50 km/h, zcela jistě by podle znaleckého posudku střetu zabránila. Chodec nemohl přijíždějící vozidlo při přecházení vozovky vidět a nemohl ani předpokládat, že pojede více než dvojnásobnou povolenou rychlostí,“ dodala Monika Kozumplíková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám