Hlavní obsah

Křest profilového CD HA-NI dua

Novinky, Josef Zajíc

Při příležitosti křtu profilového CD uspořádali v pondělí 22.listopadu 2010 umělci Marcela Halmová hrající na akordeon a houslista Jan Niederle koncert v sále Bohuslava Martinů v budově konzervatoře a Gymnázia v Ostravě.

Foto: Josef Zajíc

Umělci Marcela Halmová a Jan Niederle při uvedení svého CD do života.

Článek

Mgr. Marcela Halmová vystudovala hru na akordeon na bratislavské konzervatoři, pak na Janáčkově konzervatoři v Ostravě. Ve studiu  pokračovala na Žilinské universitě. Od roku 2008 je posluchačkou doktorského studijního oboru hry na akordeon na Akademii hudby Karola Szymanovského v Katovicích. Nyní pedagogicky působí na Janáčkově konzervatoři a Gymnáziu v Ostravě a na ZUČ v Moravské Ostravě.

MgA. Jan Niederle vystudoval obor housle na Janáčkově konzervatoři v Ostravě a následně absolvoval JAMU v Brně. Nyní vyučuje na Janáčkově konzervatoři a Gymnáziu v Ostravě.

Komorní těleso HA-NI duo vzniklo v roce 2009. Ve svém repertoáru se zaměřují na skladby různých stylových období a žánrů. Na koncertu se představili skladbami Astora Piazzolla: La misma pena, Bély Bartóka: Rumunské tance a Vittoria Montiho: Čardáš. Program obohatily svým vystoupením studentky Marcely Halmové Kateřina Botorová, Iveta Monsportová a Anežka Gebauerová.

Koncert byl velmi krásný. Umělci byli odměněni upřímným potleskem přítomného publika. Závěrem koncertu byl slavnostní křest cédéčka, které pokřtil a tím vypustil do života hudební režisér díla František Mixa.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám