Hlavní obsah

Kravaře hostí tradiční pouť

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kravařský odpust je tradiční pouť, která se letos koná v centru obce od 22. do 26. srpna. Podle tisku a médií jde o největší pouť na Moravě a druhou největší v České republice po Matějské pouti v Praze. Občané Kravař oslavují vždy v období 24. srpna svátek sv. Bartoloměje.

Foto: Josef Zajíc

Kravařský odpust 2019.

Článek

O obci Kravaře je první písemná zmínka z roku 1224. V současné době se město dělí na tři městské části Kravaře, Kouty (první písemná zmínka z roku 1238) a Dvořisko. O této části je písemná zmínka až z druhé poloviny 18. století. Kravaře leží 8 kilometrů východně od Opavy a 13 kilometrů západně od Hlučína.

Dominantou města je zámek a kostel sv. Bartoloměje. Proto si Kravaře připomínají jeho svátek a konají zmíněné slavnosti právě okolo tohoto dne.

Pouť se koná na ploše od mostu Dvořišsko přes Tyršovou ulici, náměstí a na ulici Nábřežní. V ulicích jsou bezmála čtyři stovky stánků. Nabídka je pestrá, nechybí pochopitelně stánky s kvalitní gastronomií.

V další části areálu je okolo čtyřiceti velkých a dvaceti malých kolotočů, ale také střelnice, hody na plechovky o pěkné ceny, jízda v autíčkách, skákací hrady všech možných rozměrů a další atrakce, kde se vydovádějí nejen děti, ale i dospělí.

Pořadatelé připravili i zajímavý hudební program. V sobotu 24. srpna v 19.30 hodin vystoupil před zcela zaplněnou plochou před podiem Jakub Děkan & Band, ve 21.00 hodin NABOOBand.

Program pokračuje:

- v neděli 25. srpna od 21.00 hodin bude hrát DJ Baluu

- v pondělí 26. srpna 15 - 17 hodin: zahraje Cimbálová muzika Wajdovci, 17.30 - 18.30 kapela Stanley´s Dixie Street Band, 20.00 - 21.00 koncert Anety Langerové, 21.00 Mega ohňostroj, 21.15 - 24.00 zahraje DJ Honza Gavelčík

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám