Hlavní obsah

Krásky z kopřivnické automobilky Tatra jsou k vidění v Ostravě

Novinky, Josef Zajíc

Výstavu Vysoké i nízké Tatry je možné zhlédnout v obchodním a zábavním centru FORUM Nová Karolina v centru Ostravy. Jsou zde vystaveny populární i neznámé modely, sportovní i osobní vozy. Od pátku 14. dubna do neděle 30. dubna budou moci návštěvníci nahlédnout pod kapotu světově proslulým tatrovkám.

Foto: Josef Zajíc

Ostrava 14.4.2017 Výstava Vysoké a nízké TATRY. Obchodní a zábavní centrum FORUM Nová Karolina.

Článek

V letošním roce slaví automobilka Tatra 120 let své existence. U této příležitosti se ve spolupráci s muzeem Kopřivnické Tatry koná výstava, která návštěvníkům přiblíží legendární vozy a jejich historii. Vybrané modely zapůjčili i soukromí sběratelé.

K vidění je například Tatra 700, poslední vyráběný model osobního auta pod hlavičkou kopřivnické automobilky. Návštěvníci mají možnost zhlédnout také závodní monopost T 607, aerodynamický cestovní vůz T601 Monte Carlo neboli Tatraplán či historické kousky Tatra 11 a 12.

Doprovodný program je plánován na víkendy 22. a 23. dubna a 29. a 30.dubna, vždy mezi 13. - 18. hodinou. Návštěvníci si v té době budou moci zazávodit s RC autíčky, vyfotit se v tematickém Tatra fotokoutku nebo se zapojit do tvořivých workshopů pro děti s ukázkou historického pracoviště konstruktéra.

Zájemci budou moci zjistit zajímavosti ze závodů Rallye Dakar. Závodní tým Bonver Dakar Project zde představí nejen závodní automobil, ale také nechá nahlédnout pod pokličku prestižního a náročného závodu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám