Hlavní obsah

Krása vytržená buši, to je Golf Park Lhotka u Ostravy

Novinky, Josef Zajíc

Jeden rok a dva měsíce již v městském obvodu Ostrava-Lhotka velmi dobře prosperuje cvičné hřiště na golfový sport s názvem Golf Park Lhotka. Areál sousedí s krásnou dobře vybavenou sportovní halou a také s hřištěm na kopanou a hřištěm pro další sporty.

Foto: Josef Zajíc

Ostrava 16.7.2017 Golf Park Lhotka.

Článek

Golf Park Lhotka nabízí zábavu v přírodě v těsné blízkosti Ostravy. Prioritou je naplnění myšlenky o přístupnosti golfu veřejnosti.

„Nápad postavit ve Lhotce u Ostravy cvičné golfové hřiště vznikl v mé hlavě tak někdy před čtyřmi, pěti lety. Vzhledem k tomu, že bydlím ve Lhotce tak jsem chtěl, aby areál byl právě zde. Začala příprava, jednání s městem, se starostou Josefem Šrámkem, jednání o odkupu pozemků a další a další anabáze, kterými jsem musel projít. Nicméně se zdařilo. Začali jsme buši, bývalé skládce, postupně vytrhávat metr po metru, kde postupně vznikal, podle mého soudu, krásný a dobře přístupný areál. Slavnostně jsme areál otevírali 13. května 2016 ve 13 hodin,” informoval jednatel Golf Parku Lhotka Petr Konečný.

Golf Park Lhotka, podle slov Petra Konečného, nemá žádné pevné členy, žádné družstva. Zařízení nabízí možnosti vyzkoušet si golf pro zájemce z řad veřejnosti. Registrovaní golfisté z jiných oddílů si mohou přijít zatrénovat.

Výměra areálu je zhruba 61 000 metrů čtverečních, plocha tří greenů je 1160 metrů čtverečních. Plocha travnatých odpališť je 1700 metrů čtverečních, na kterých si může 34 zájemců najedou vyzkoušet odpal až do délky 250 metrů. V jedné části je instalována síť, která nabízí při odpalu lépe nasměrovat úder tak, aby míček letěl ve správném směru

Pro jemnější práci s holí jsou připraveny tři putting greeny, kde se tedy hráč snaží druhou či třetí ranou strefit do jamky. Dále jsou zde tři greenové bankry.

Pro zpestření je zde vybudován Adventure Golf. Je to velice zajímavá forma golfu v krásném prostředí určeném pro rodiny s dětmi či firemní akce. Pro zájemce je připraveno 18 jamek, kde se mohou naučit jemnou práci s vybranou holí a příslušně tvrdý úder do míčku na krátkou vzdálenost.

Podle Petra Konečného bylo mimo jiné použito 1300 tun písku, 900 tun štěrku a k estetickému prožití v areálu bylo zasazeno 6800 květin a okrasných dřevin.

Areálu vévodí architektonicky velmi pěkná restaurace - kavárna s 29 místy a zastřešená terasa pro 32 zájemců a sociálním zázemím včetně šaten. Restaurace nabízí denní menu, nápoje všeho druhu. Otevírací doba je pondělí až pátek od 7.00 do 22.00 hodin, v sobotu a v neděli od 8.00 do 22.00 hodin.

Obec Lhotka byla založena zřejmě už v období vrcholné kolonizace na přelomu 13. a 14. století. První doložená písemná zpráva o její existenci je z roku 1464. V roce 1960 se obec jmenovala Lhotka u Ostravy, 1976 Lhotka a 24. listopadu 1990 se Lhotka stala jedním ze 23 obvodů města Ostravy.

K areálu Golf Park Lhotka je možné se dopravit městskou hromadnou dopravou a to autobusem č. 34, který vyjíždí ze zastávky na Nádražní ulici v Ostravě-Přívoze - Křižíkova a jede směrem do Hlučína, autobusové nádraží. Zpět jede autobus z Hlučína, autobusové nádraží do Ostravy, Křižíková. Vystupuje se na zastávce Lhotka. Od zastávky se k parkovišti dojede, či dojde po 150 metrech značené trasy.  

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám