Hlavní obsah

Kralupský rockový festival letos již po třinácté

Novinky, Martin Tlustý

V sobotu 8. července proběhne v Kralupech nad Vltavou-Lobečku na louce za koupalištěm mezi polednem až půlnocí již třináctý ročník rockfestu Zelenej zákal, na kterém vystoupí desítka rockových kapel zdaleka i zblízka. A pozor, vstup je díky sponzorům stále zdarma.

Foto: Archiv pořadatele

Letošní Zelenej zákal se letos v Kralupech uskuteční již po třinácté.

Článek

Ve dvanáct hodin v poledne se předvede místní metalová pětice M-Code, která nezní vůbec špatně, a na pořádném aparátu bude slyšet ještě líp. Po jedné hodině odpoledne nastoupí místní agrofolková legenda z Kralup a Nelahozevsi, která hraje na Zákalu od samého prvopočátku: Vlasatý žárovky.

Po druhé odpoledne to rozbalí lokální trash-metaloví fotříci, alias Dissection, co do toho řežou už přes třicet let. Po třetí to rozbalí pražský Ráj houbařů. Kapku starší páky, co hrajou něco mezi bigbošem a punkem. Zvuk nahrávek jakoby konec šedesátých let?

Ve čtvrt na pět se do toho obuje těžkotonážní Syndrom made in Mladá Boleslav. Na Zákalu už před lety hráli, tak uvidíme, jestli frontman Jéňa má ještě stále chuť odvážně hopsat do publika?

Ve tři čtvrtě na šest se dostanou na pódium organizátoři posledních ročníků Zelenýho zákalu, alias bigbítová retro-kapela Rozkouřenej Cipísek. Bez velkého mučení přiznávají, že dají pár někdejších pecek pro pamětníky. Chvilku před sedmou to rozbalí Gothigh, rocková kapela, která hrála i na minulém Mělnickém vinobraní.

Po osmé večer bude pódium na devadesát minut patřit Letům mimo, co jezdí na Kralupsko už jako domů. Ostatně, bubeník zvaný „Maštěnka“ pochází právě z Nelahozevsi. Lety jsou doslova „zlatý standard“ a vždycky na ně přijdou mraky lidí.

Půl desáté v noci: Doctor Victor, pražské trio zvyklé na doslova obří pódia. Někdejší předskokani třeba pro takové AC/DC, Chinaski, Lucii atd. A prý hrajou rock'n'roll a letos mimo jiné míří i na Mělnické vinobraní.

Před jedenáctou na mnohá přání znovu přijíždějí česky zpívající Debill Heads. Opět tedy po dvou letech v Kralupech uslyšíte božsky zemité texty, které feministky fakt nemusí.

O zvuk se na Zeleném zákalu budou tradičně starat bratři Mantlíci, slyšet bude tedy určitě dobře. Během víkendu by mělo být maximálně 28°C, ale není vyloučena silnější oblačnost od západu, a tak se před odchodem z domova raději alespoň letmo podívejte na aktuální předpověď počasí.

Pořadatelé prosí zejména místní návštěvníky, aby přišli pokud možno pěšky, protože v případě počasí vhodného ke koupání bude u koupaliště i za ním během jeho otevírací doby velmi obtížné snadno zaparkovat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám