Hlavní obsah

Krajinářka Helena Puchýřová vystavuje v Knihovně Jiřího Mahena v Brně-Komárově

Novinky, Jiří Smutný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Helena Puchýřová pracovala celý život jako vysokoškolská pedagožka na několika vysokých školách v Brně a na svoji zálibu - malbu - neměla čas. Po odchodu do důchodu se situace změnila a svému koníčku se může věnovat v plné šíři.

Foto: Jiří Smutný

Obrazy z brněnské výstavy

Článek

Autorka se narodila v roce 1946 v Novém Městě na Moravě. Dětství prožila v Uherském Brodě. Žije v Brně-Žabovřeskách a na chatě v Rokytné na Vysočině.

Vystudovala Přírodovědeckou fakultu Masarykovy univerzity, obor matematika a deskriptivní geometrie, později také výpočetní techniku. Ve volných chvílích se věnovala olejomalbě.

Jejím učitelem základů krajinomalby byl její otec, akademický malíř Bohumil Puchýř (1914-1985), který rovněž pracoval jako pedagog na Vysokém učení technickém v Brně.

Helena Puchýřová vystavuje obrazy, kde hlavním námětem je Českomoravská vrchovina, od roku 1986. Začínala v kulturním domě ve Fryšavě a v E-pasáži v Brně na Josefské ulici. Svoje práce prezentovala na řadě výstav doma i v zahraničí.

Současná výstava v Brně-Komárově je prodejní a potrvá do 27. prosince. Otevřeno je v pondělí od 13 do 18 hodin a ve středu od 8 do 12 a od 13 do 18 hodin.

Reklama

Výběr článků

Načítám