Hlavní obsah

Koupaliště Vodní areál Jih v Ostravě-Zábřehu nabízí zábavu, sport a osvěžení

Novinky, Josef Zajíc

Koupaliště Vodní areál JIH patří spolu s Vodním světem SAREZA, Letním koupalištěm v Ostravě-Porubě, Krytým bazénem v Ostravě-Porubě a Ozdravným centrem Ještěrka do společnosti Sportovní a rekreační zařízení města Ostravy SAREZA, s. r. o. Všechny tyto areály navštívilo k 11. srpnu 316 848 lidí.

Foto: Josef Zajíc

Vodní areál JIH v Ostravě - Zábřehu. 12.8. 2015

Článek

Jedním s velkých ostravských koupališt je i Vodní areál Jih v nejlidnatějším městském obvodu Ostrava-Jih. Koupaliště je umístěno na severním okraji Bělského lesa na Svazácké ulici v Ostravě-Zábřehu, těsně sousedící s Domem kultury Akord.

Vodní areál Jih nabízí nejmodernější systém bazénů - plavecký 50m bazén, relaxační bazén, tobogány a skluzavky, vybavení pro rodiny s dětmi, vodní atrakce, chrliče vody, vodní stěnu, průlezky, občerstvení a další zařízení.

„Návštěvníci jsou u nás spokojeni, líbí se jim tady a tak se vracejí. Kromě veškerého vybavení jim nabízíme možnost za 30 korun si na celý den pronajmout skříňky, ve kterých si mohou uschovat oblečení a další osobní potřeby," řekl správce objektu Vladimír Janíček.

„Návštěvnost je oproti roku roku 2014 vynikající, a pokud počasí vydrží aspoň do neděle, tak bude nejlepší od otevření areálu v roce 2006. Pro srovnání - v roce 2014 navštívilo areál v měsících červen, červenec a k 11. srpnu 47 163 lidí. V letošním roce 2015 je to již, ve stejném období, 64 643 návštěvníků. Vezme-li v potaz červenec 2014 (28 497) a rok 2015 (33 029) tak už je to o 4532 lidí více,” dodal spokojeně Vladimír Janíček.

O bezpečnost a klidný pobyt návštěvníků se stará 7 stálých zaměstnanců a dalších 70, kteří na koupališti pracují jen v letní sezóně. V areálu působí 12 profesionálních plavčíků, kteří se střídají po čtyřech v denním režimu.

V okolí bazénů jsou poměrně velké travní plochy, které nabízejí návštěvníkům možnost odpočinku. Uvnitř  areálu je dostatečná nabídka občerstvení. Vně areálu jsou další restaurační zařízení, které mohou návštěvníci využít.

Vodní areál Jih má otevřeno denně od 9 do 19 hodin.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám