Hlavní obsah

Korfbalové Znojmo se nevzdává. Vyhrálo dvakrát s Brnem a dál sní o extraligovém finále

Novinky, Jan Pařík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hotovo ještě není. Při pohledu na tabulku korfbalové extraligy se může zdát, že Brno a České Budějovice už nemůže o finále nic připravit, jenže Znojmo se nadechlo k velkému finiši. V neděli ukořistilo dvě výhry v Brně a smazalo dva body z českobudějovického náskoku.

Foto: Jan Pařík

Prostějov vzal Českým Budějovicím dva body.

Článek

Jihočeši totiž v Prostějově jeden duel desátého kola nejvyšší soutěže ztratili a na Znojmo si musejí dát pozor.

DVOJZÁPAS VE ZNOJMĚ

Chytili velkou formu. Otázka však zní: Není už pozdě? Znojemští korfbalisté uspěli už pětkrát v řadě, když v neděli přidali výhry 21:20 a 23:19 s Brnem, jenže na druhé místo, které zajistí účast v boji o titul, stále dost ztrácejí. Aktuálně na třetím místě mají na České Budějovice pětibodové manko a Jihočeši mají ještě dva zápasy k dobru. Modří Sloni však mají vše ve svých rukou, s Budějovicemi se do konce základní části utkají ještě čtyřikrát, a když se jim bude dál dařit, finále pro ně nemusí být utopie.

„Už dřív jsme vyhlásili, že teď hodláme vyhrát všechny zápasy. Hecli jsme se nějak až nyní ke konci soutěže a ještě to zkusíme. Teď nám pomohl trochu Prostějov, který vzal Budějkám dva body,“ uvedla znojemská korfbalistka Gabriela Filipovszká.

V prvním duelu o vítězi rozhodla hned úvodní čtvrtina, ve které domácí Modří Sloni zašlapali Brňany do země jedenácti koši. I když se pak Korfbal klub snažil, náskok už nesmazal.

„Je to těžký, když dostaneme hned ze začátku tolik košů. Na soupeře jsme se pak dotáhli a měli jsme pár šancí utkání otočit, bohužel to neklaplo. Znojemská děvčata hrála opravdu dobře, proměňovala spoustu šancí. Každý z nás ví, že finále už máme jisté, takže to asi v hlavách máme. Na druhou stranu jsme soutěživí a prohrávat rozhodně nechceme,“ odmítl brněnský hráč Jiří Ziegler ztrátu motivace.

Druhé klání přineslo dramatičtější podívanou. Brno si od začátku udržovalo mírné vedení, jenže konec vyšel lépe domácímu týmu, který uspěl 21:20. „Ve třetí čtvrtině jsme vystřídali nějaké kluky a rozhodl Ivan Žák, který dal několik košů,“ řekla Filipovszká.

Modří Sloni YMCA Znojmo - Brno KK  23:19

Modří Sloni YMCA Znojmo - Brno KK  21:20

DVOJZÁPAS V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH

Jsou blízko, úplně v klidu však zůstat ještě nemohou. Českobudějovičtí korfbalisté si cestu do finále mírně zkomplikovali prvním duelem v Prostějově, ve kterém padli 18:24, jenže pořád mají na třetí Znojmo značný náskok.

„Kontrolovat situaci za námi musíme, Znojmo na nás dotírá. Dvě výhry by byly samozřejmě lepší, ale máme vše ve svých rukou a musíme to zvládnout,“ burcovala českobudějovická stálice Martina Klacková.

Prostějov ztratil naději na finálový souboj už dřív, proto do zbývajících zápasů může nastupovat uvolněně. „Chceme si to hlavně užít, takže to moc neřešíme. Snažíme se hrát co nejlíp a teď nám to vyšlo aspoň v prvním duelu. Ve druhém utkání už jsme měli trochu jinou sestavu a navíc Budějovice už měli k dispozici Petra Pešáka, který v úvodním dějství nemohl kvůli stopce za žluté karty nastoupit,“ komentoval prostějovský korfbalista Petr Galíček porážku 12:16.

České Budějovice KCC Sokol - Prostějov SK RG  18:24

České Budějovice KCC Sokol - Prostějov SK RG  16:12

Reklama

Výběr článků

Načítám