Hlavní obsah

Kontinentální pohár v atletice v roce 2018 uspořádá Ostrava

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Při podzimním zasedání rady Mezinárodní atletické federace IAAF v Monte Carlu se 18. listopadu rozhodlo o pořadatelích atletických šampionátů v příštích letech. Zatímco Mistrovství světa uspořádá v roce 2019 katarské Dohá, Kontinentální pohár (IAAF Continental Cup) bude v roce 2018 hostit Ostrava.

Foto: Josef Zajíc

Atletika

Článek

Svou roli 18. listopadu při hlasování členů rady IAAF sehrál fakt, že kromě Zlaté tretry Ostrava obstála při organizaci MS v atletice do 17 let v roce 2007 a ME atletů do 23 let v roce 2011.

Kontinentální pohár v atletice je mezinárodní atletický šampionát, soutěž družstev všech kontinentů, složených z nejlepších atletů a atletek světa. Federace IAAF ho pořádá od roku 1977. V roce 2010 se konal ve Splitu, v roce 2014 proběhl v září v Marrákéši v Maroku.

První náměstek ostravského primátora Lumír Palyza ujistil, že přestavba městského stadionu zdárně probíhá. „Do rekonstrukce v současnosti vkládáme více než 20 miliónů dolarů. Vyrůstá špičkové atletické zařízení s kapacitou 15 000 diváků,” zdůraznil Palyza.

Po přidělení pořadatelství soutěže dodal: „Jsem rád, že se nám podařilo do Ostravy získat významnou sportovní událost, která do města přivede výkvět světové atletiky a samozřejmě mnoho fanoušků královny sportu ze všech světadílů. Půjde o mimořádnou příležitost, jak propagovat naše město ve světě.”

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám