Hlavní obsah

Konference věnovaná pohybu chce zlepšit životní styl Čechů

Novinky, Zuzana Rybářová

Češi patří mezi nejlínější národy v Evropě. Pouhých 5 procent sportuje pravidelně, zato více než 60 procent Čechů se pohybu nevěnuje vůbec či zřídka. Alarmující čísla studie Eurobarometr a přístup Čechů k pohybu chce změnit konference Let´s #BEACTIVE – Pohyb jako elixír života.

Foto: Pavel Ovsík pro FISAF.cz - www.pixpo.cz

Konference Let´s #BEACTIVE chce zlepšit životní styl Čechů

Článek

Ambasadory konference, jež se uskuteční 21. září v Praze, jsou známý kouč a mentor Jan Muhlfeit, který se věnuje rozvoji lidského potenciálu v ČR i zahraničí, a jeho kolegyně Kateřina Novotná, se kterou společně vytvořili projekt Odemykání dětského potenciálu pro rodiče, děti, studenty a školy.

Zazní zde celá řada argumentů, proč je důležité zařadit pohyb do každodenního života Čechů. Odborníci je podpoří prezentací aktuálních dat a především ukážou na dobrých případech z ČR i ze zahraničí, jak může vše fungovat v praxi. Představí i novinky každoroční populární mezinárodní akce Evropský týden sportu, která se letos uskuteční od 23. září a v rámci něhož začne i unikátní projekt Let´s #BEACTIVE.

Tento projekt si dal za cíl přivést od ledna 2018 do prosince 2020 v 8 zemích Evropy k pohybu 60 000 neaktivních Evropanů ve věku 18-55 let. Bude vycházet ze speciálních šestitýdenních cvičebních programů. Odborníci z fitness center vyberou ty nejlepší cvičební programy, které budou cvičící bavit. Ti navíc díky unikátní LBA mobilní aplikaci uvidí pozitivní výsledky a budou tak motivováni k dlouhodobému zdravému životnímu stylu.

„Podpora pravidelné fyzické aktivity je silným celospolečenským tématem a měla by být i na předních místech v žebříčku priorit našich zákonodárců, protože je prokázáno, že podpora pravidelné fyzické aktivity vede k výrazné úspoře na zdravotní péči v každodenním životě. Jsme rádi, že tento cíl i konferenci už u nás podporuje řada politiků, přidávají se další, a že se letos při ní spojili i silní hráči českého sportovního prostředí. Akce proběhne pod záštitou Českého olympijského výboru, za podpory Českého svazu aerobiku a fitness FISAF.cz, České obce sokolské, České asociace Sport pro všechny, České komory fitness a mnohých dalších,“ uvedla Jana Havrdová, prezidentka Českého svazu aerobiku FISAF.CZ, patřící k pořadatelům konference.

Vstup na konferenci je zdarma.

Adresa: Centrum pohybové medicíny Pavla Koláře, Waltrovka, Walterovo náměstí 329/2, Praha 5

Čas: 21. září 2018, 9.00–15.30 hodin

Aktuální informace najdete průběžně na www.fisaf.cz

Reklama

Výběr článků

Načítám