Hlavní obsah

Koně byli nejen krásní, ale i chytří a šikovní

Novinky, Monika Čapková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jak na Divokém západě si mohl připadat každý, kdo se vypravil na pozvání Jerryho Holka do malé, ale dlouhé obce Horní Rokytá u Mnichova Hradiště.

Foto: Petr Prokorát
Článek

V sobotu 8. srpna se za velmi teplého počasí uskutečnil první ročník akce zvané Rodeo u Jerryho, konané v Horní Rokytě na Mladoboleslavsku. Během parného odpoledne se na louce za obcí předvedlo 9 jezdců, kteří ukázali, co všechno se svými svěřenci umí při různých dovednostních disciplínách. Přestávky mezi jednotlivými soutěžemi vyplnil klaun Monte Alamo a malé country taneční vystoupení měly i děti z kroužku Kominíček z Malé Bělé.

Ne každý kůň byl vyloženě stavěn pro rodeo, ale zábavu odolným návštěvníkům předvedli všichni, ať už na svých hřbetech vozili mladé nebo starší či zkušené, nebo začínající jezdce. Největší sympatie budil hřmotný Pepa s jezdcem Jirkou - a když se potom takový kolos rozeběhl, bylo opravdu na co koukat.

Koníci však museli zvládat především jízdu mezi kužely, nájezd na tzv. náměstí, obíhání barelů, ale i couvání a různé cviky ukazující na poslušnost. Vítězové se sice v každé kategorii vyhlašovali, ale uznání patří všem, že to v tom horku vůbec přežili.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám